• 瀏覽: 10,168
  • 回覆: 3
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 05:27 PM 發表

睇左內容先啦!係有人想借機搞事
主辨方無措施控制好違法行為
之前嗰日個籌委會主席走出嚟大大聲講話"香港加油"冇問題, 係導致今次事件嘅主要因素。個籌委會主席本身係咪特登咁講就唔知喇。

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 05:41 PM 發表

比黃人搞而家知驚出來補救
我唔知條友係真係白痴定係特登 ,佢之前講到明"香港加油"無問題, 根本係等同於叫啲黃人去咁樣做。

佢跟住話如果係"光時"就唔關賽會事, 如果標語內容係唔關賽會事, 咁點解"香港加油"又關佢事,佢要特別去"認證"呢?

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-21 05:45 PM 發表

我絕對唔驚,如果真係連住件印有「香港加油」既衫,都要又拉又鎖既話,你早就俾人拉左啦!
唔知㗎 ,不過記得初選之前,陳文敏戴耀廷咪又係信誓旦旦話見唔到有違法個喎。 71恐襲刺警事件發生之後 ,大把人又係嘈嘈閉話"認為"悼念,感激冇違法㗎喎,港大學生會真係信咗佢走去悼念恐怖分子 ,結果咪仆曬街囉。

班黃狗係要唔信邪嘅,祝大家好運囉。學某條仆街話齋,最緊要身體健康, 唔係點承擔法律後果?

引用:
原帖由 恐怖炸雞 於 2021-10-21 06:54 PM 發表

佢已經講到好得體
而家好明顯係俾少部份人刻意政治化件事
跑步活動變政治事件邊個最開心我諗心水清少少既都知
條友咁講肯定係公關災難就真啦, 佢講得"光時"唔關賽會事,就應該講所有標語嘅內容都唔關賽會事,唔會評論。而家佢就係好似特別去認證咗香港加油係冇問題咁,啲黃絲曱甴仲唔即刻嚟料咩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]