• 瀏覽: 7,332
  • 回覆: 8
本主題由 motivation 於 2021-10-21 05:32 PM 移動
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 04:45 PM 發表
倘若當日的馬拉松被少數亂港分子騎劫,演變成一場公然的「政治騷」,那麼比賽籌委會就必須為自己的縱容負上不可推卸的責任。
而相關涉嫌違法行動已不單停留在「嘴巴說說」的層面。有「黃店」老闆聞風而動,19日(周二)下午立即在該店的facebook發布所謂「渣馬服飾推介」廣告,推銷分店和網店發售的運動衣,以及售價25元、印有「香港加油」藝術字的燙章,若顧客能出示參加了渣馬的證明,更可免費獲得。該人同時在其 ...
「香港加油」有乜問題?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 05:27 PM 發表

睇左內容先啦!係有人想借機搞事
主辨方無措施控制好違法行為
Del

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-10-21 05:30 PM 發表

看事情脈絡。阿媽揸把刀係廚房切菜無問題;匪徒揸把刀係銀行打劫有問題。

如果智力不足以判斷什么時候有/無問題,建議不要揸刀就一定無問題。
即係不如禁止生產「刀」??

見解果然不是一般!

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-10-21 05:32 PM 發表
應該公布定,邊個著呢類衫就拉邊個,立即唔使跑。
著「香港加油」衣服都要拉????

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 05:38 PM 發表

犯唔犯法是基於有咩意圖?留意下法官的判詞
唔想被誤會或招惹不必要庥煩,有些事不去做是為自已好的,希望你有所領悟
我絕對唔驚,如果真係連住件印有「香港加油」既衫,都要又拉又鎖既話,你早就俾人拉左啦!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 05:54 PM 發表

我無話你要驚,只簡單解釋犯法係判決咩意圖。
另外網上鼓吹他人犯法都犯等同罪行
哈哈!鼓吹別人著印有「香港加油」衣服原來係犯法!

我睇嚟你先係犯左香港國安法個位,你先要小心、你先要考慮一下如何向法官解釋!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 06:20 PM 發表

唔知邊個係度鼓吹呀!我帖文內容無寫過,你有無呢?
咁請問我鼓吹乜嘢???鼓吹「香港加油」????

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 06:25 PM 發表

"我無話你要驚,只簡單解釋犯法係判決咩意圖。
另外網上鼓吹他人犯法都犯等同罪行"
我無指明邊個,你自已認為呢?
又再一次令我笑死,我都話;「香港加油」四個字犯左乜野法???我又犯左乜野法????

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-10-21 07:07 PM 發表

如果要禁產刀,是匪徒之過;如果不能叫香港加油,是黑暴之過。
果然係非一般嘅邏輯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]