• 瀏覽: 10,145
  • 回覆: 60
引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-21 06:16 PM 發表

哈哈!鼓吹別人著印有「香港加油」衣服原來係犯法!

我睇嚟你先係犯左香港國安法個位,你先要小心、你先要考慮一下如何向法官解釋!

唔知邊個係度鼓吹呀!我帖文內容無寫過,你有無呢?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 06:20 PM 發表

唔知邊個係度鼓吹呀!我帖文內容無寫過,你有無呢?
咁請問我鼓吹乜嘢???鼓吹「香港加油」????

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-21 06:21 PM 發表

咁請問我鼓吹乜嘢???鼓吹「香港加油」????

"我無話你要驚,只簡單解釋犯法係判決咩意圖。

另外網上鼓吹他人犯法都犯等同罪行"

我無指明邊個,你自已認為呢?

醒少少啦
難得香港係疫情後第一個大型活動
咁樣俾政治騎劫邊個著數自己諗啦

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 06:25 PM 發表

"我無話你要驚,只簡單解釋犯法係判決咩意圖。
另外網上鼓吹他人犯法都犯等同罪行"
我無指明邊個,你自已認為呢?
又再一次令我笑死,我都話;「香港加油」四個字犯左乜野法???我又犯左乜野法????

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-21 05:50 PM 發表

我唔知條友係真係白痴定係特登 ,佢之前講到明"香港加油"無問題, 根本係等同於叫啲黃人去咁樣做。

佢跟住話如果係"光時"就唔關賽會事, 如果標語內容係唔關賽會事, 咁點解"香港加油"又關佢事,佢要特別去"認證"呢?
我都覺得條友連應對傳媒能力都無。

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-10-21 06:48 PM 發表

佢已經講到好得體
而家好明顯係俾少部份人刻意政治化件事
跑步活動變政治事件邊個最開心我諗心水清少少既都知

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-21 05:16 PM 發表

「香港加油」有乜問題?
黃畜班扑街講「香港加油」仲難聽過粗口

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-10-21 06:48 PM 發表

"曾在店鋪擺放民主女神的Chickeeduck老闆周小龍隨後宣布,會向跑手送贈示威者經常展示的「香港加油」藝術字體燙章,又呼籲眾人「終點見」,似欲煽動大批市民穿上同一服裝集結表達政治訴求,"
黃人馬上搞野

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-21 06:57 PM 發表

黃畜班扑街講「香港加油」仲難聽過粗口
香港加油本身冇問題
黃藍人都講過
係有一班友夾硬要政治上腦姐
乜野都拉去黃藍損失既一定係香港經濟

引用:
原帖由 恐怖炸雞 於 2021-10-21 06:54 PM 發表

佢已經講到好得體
而家好明顯係俾少部份人刻意政治化件事
跑步活動變政治事件邊個最開心我諗心水清少少既都知
今次跑步全部實名登記,離遠就見到你個號布,可以慢慢跟查,應該唔會好似黑記所想。

唔係跑步,而穿加油服裝,以違反限聚令,位位$5000

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-21 05:34 PM 發表

即係不如禁止生產「刀」??

見解果然不是一般!

如果要禁產刀,是匪徒之過;如果不能叫香港加油,是黑暴之過。

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 06:59 PM 發表

"曾在店鋪擺放民主女神的Chickeeduck老闆周小龍隨後宣布,會向跑手送贈示威者經常展示的「香港加油」藝術字體燙章,又呼籲眾人「終點見」,似欲煽動大批市民穿上同一服裝集結表達政治訴求,"
黃人馬上搞野
有煽動嫌疑,警方應會跟進。

如果有傻仔送頭,就違反限聚令,位位$5000

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-10-21 07:07 PM 發表

如果要禁產刀,是匪徒之過;如果不能叫香港加油,是黑暴之過。
果然係非一般嘅邏輯!

等左咁耐先有得跑
好心唔好為左d唔關事既野嗌交啦好麻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]