• 瀏覽: 89,518
  • 回覆: 426
  • 追帖: 2
+2
我相信係床單黎 唔係點會上個客屋企而唔係COFFEE SHOP傾
上完床簽唔成張單就告人囉

女保險經紀於2018年透過微訊認識了一名男子,該漢聲稱要為家人買保險,2人見面時她被帶到該漢位於長沙灣的住所。期間該漢涉嫌把含安眠藥的啤酒給女保險經紀喝,令她神志不清,並伺機與她性交,更在她體內射精。懷疑涉案男子其後被控強姦罪,他否認控罪,案件今(21日)在高院開審。

現年37歲的被告林劍峰,被控於2018年8月29日,在東京街42號東寧大廈一單位強姦X。控方開案陳詞指,2018年7月被告在微訊向X打招呼,指自己家人有意買保險。同月28日,2人初次見面,期間被告帶X到他的住所商談保險事宜。約半個月後,X問被告會否投保,被告說正考慮。2人於是相約在8月29日再見面。

當日下午2人到了被告住所,期間被告帶來2罐啤酒,X挑了一罐,但她喝到一半便不省人事。當X再有意識時,發現正與被告發生性行為,由於X感到軟弱無力,無力反抗,結果被告在她體內射精,X離開單位時亦感頭暈及腳步浮浮。翌日X往伊利沙伯醫院檢查,法醫檢驗下,在她的血液樣本中發現安眠藥唑吡坦的成分。控方指,唑吡坦的效用會在30分鐘內生效,藥效會持續數小時,直指被告乘人之危犯案。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211021/bkn-20211021135144250-1021_00822_001.html

我愛扭紋
引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:30 PM 發表
我相信係床單黎 唔係點會上個客屋企而唔係COFFEE SHOP傾

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211021/photo/bkn-20211021135144250-1021_00822_001_01b.jpg?20211021143113

女保險經紀於2018年透過微訊認識了一名男子,該漢聲稱要為家人買保險,2人見面時她 ...
正常人都唔會上屋企啦

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:30 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211021/photo/bkn-20211021135144250-1021_00822_001_01b.jpg?20211021143113

女保險經紀於2018年透過微訊認識了一名男子,該漢聲稱要為家人買保險,2人見面時她 ...
但血液有安眠藥成份,被告死硬

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2021-10-21 04:33 PM 發表

但血液有安眠藥成份,被告死硬
你唔比佢事後自己食架

比人中出唔係第1時間報警
但落左藥就真係水洗都唔清,9成告得入

傾保險
上人地屋企
飲啤酒
咩玩法

會唔會又係勞資糾紛

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:35 PM 發表

你唔比佢事後自己食架
如果搵個好少少嘅律師,用依點打疑點利益歸於被告又真係有得打

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2021-10-21 04:37 PM 發表
傾保險
上人地屋企
飲啤酒
咩玩法
張張床單都係咁
唔係酒店就屋企架啦

女保險經紀應搵多個人到男子家傾保險事宜

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:38 PM 發表

張張床單都係咁
唔係酒店就屋企架啦
迷藥
被屌
中出
表證已成立

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:35 PM 發表

你唔比佢事後自己食架
你要咁諗我無辦法,陪審員多數同情女受害人,雖則去人屋企傾都係抵死,但落藥驗出,有晒証據,洗定八月十五啦

引用:
原帖由 xx1233xx 於 2021-10-21 04:38 PM 發表

如果搵個好少少嘅律師,用依點打疑點利益歸於被告又真係有得打
做得女保險經紀好多都係心機女
大家要小心

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2021-10-21 04:41 PM 發表

你要咁諗我無辦法,陪審員多數同情女受害人,雖則去人屋企傾都係抵死,但落藥驗出,有晒証據,洗定八月十五啦
但你都要諗下
如果一個女人仔 無啦啦點會應承上個男人屋企傾保險
你覺得佢地培訓時冇講到明唔可以上客屋企架咩

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-10-21 04:43 PM 發表

但你都要諗下
如果一個女人仔 無啦啦點會應承上個男人屋企傾保險
你覺得佢地培訓時冇講到明唔可以上客屋企架咩
條女都唔係正經,可能諗住俾個男人抽下水,摸下錫下無所謂嗰種,無諗過一黎就中出

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]