• 瀏覽: 1,815
  • 回覆: 15
今早潘曉穎母親在政府總部外見記者,她事前高調邀請前來對質的殺女仇人陳同佳、貓哭老鼠的聖公會教省秘書長管浩鳴、保安局長鄧炳強、警務處長蕭澤頤,以及民建聯的李慧琼和周浩鼎,如眾人所料,當然睬佢都傻,一個也沒有來。

孟子說:「無惻隱之心,非人也。」這群所謂高官、議員和神職人員,不理潘母哭訴,無視她的哀號,麻木不仁到這個程度,看來是不懂得香港警察員佐級協會主席林志偉早前宣揚的「人禽之辨」了。

又會有邊間台灣學府願意做?筆者知唔知在境外申請讀書有幾多手續?原本係政治問題,點解反而要學校冒險?

https://www.thestandnews.com/politics/送陳同佳去台灣一招就夠

熱賣及精選
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-21 04:10 PM 發表

今早潘曉穎母親在政府總部外見記者,她事前高調邀請前來對質的殺女仇人陳同佳、貓哭老鼠的聖公會教省秘書長管浩鳴、保安局長鄧炳強、警務處長蕭澤頤,以及民建聯的李慧琼和周浩鼎,如眾人所料,當然睬佢都傻,一個也沒有來。

孟子說:「無惻隱之心,非人也。」這群所謂高官、議員和神職人員,不理潘母哭訴,無視她的哀號,麻木不仁到這個程度,看來是不懂得香港警察員佐級協會主席林志偉早前宣揚的「人禽之辨」了。

1277 ...
DKLM 全世界都睇得到係呆灣玩野,
呢條潘母同馮曱甴仲死chur 住香港政府不放,
呢D就叫做「人曱之辨」

「無惻隱之心,非人也。」

泛民律師失晒蹤

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-22 10:02 AM 發表

泛民律師失晒蹤
一係走咗佬,一係坐緊監,現任建制派議員有幾位都係律師,其中一位仲曾經幫過潘媽媽添,佢地都可以繼續幫潘媽媽㗎!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 01:01 PM 發表

一係走咗佬,一係坐緊監,現任建制派議員有幾位都係律師,其中一位仲曾經幫過潘媽媽添,佢地都可以繼續幫潘媽媽㗎!
台灣唔俾入,現今只有上帝或美帝先幫到佢

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 01:01 PM 發表

泛民律師
邊個走咗佬,邊個坐緊監 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-22 04:42 PM 發表

泛民律師
邊個走咗佬,邊個坐緊監 ?
郭榮鏗走咗佬,楊岳橋坐緊監,大狀黨已經一盤散沙, 點解唔搵建制派律師幫手?我記得有一位身兼立法會議員嘅律師對陳同佳呢單案好上心,依家就冇聲冇氣

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 04:48 PM 發表

郭榮鏗走咗佬,楊岳橋坐緊監,大狀黨已經一盤散沙, 點解唔搵建制派律師幫手?我記得有一位身兼立法會議員嘅律師對陳同佳呢單案好上心,依家就冇聲冇氣
仲有
梁家傑
余若薇
吳靄儀
涂謹申
李柱銘
潘熙

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-22 05:13 PM 發表

仲有
梁家傑
余若薇
吳靄儀
涂謹申
李柱銘
潘熙
點解一定要泛民律師幫手?潘太由始至終都冇搵過佢地,潘太早兩日開記招,仲話曾經幫過佢嘅律師一D都唔頂天立地

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 05:27 PM 發表

點解一定要泛民律師幫手?潘太由始至終都冇搵過佢地,早兩日開記招仲話個律師一D都唔頂天立地
係你講

泛民律師除外 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-22 05:29 PM 發表

係你講

泛民律師除外 ?
我唔明點解有咁多人都分唔清楚作者同讀者

「無側隱之心,非人也。」呢句說話係出自孟子,係作者馮睎乾引述,而唔係讀者嘅我,明唔明白?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 05:35 PM 發表

我唔明點解有咁多人都分唔清楚作者同讀者

「無側隱之心,非人也。」呢句說話係出自孟子,係作者馮睎乾引述,而唔係讀者嘅我,明唔明白?
sorry
原來係轉貼 ...
(完)

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-22 05:27 PM 發表

點解一定要泛民律師幫手?潘太由始至終都冇搵過佢地,潘太早兩日開記招,仲話曾經幫過佢嘅律師一D都唔頂天立地
潘太而家入咗曱甴籍吖嗎,梗係揾番曱甴幫手啦

(勿對號入座)有D人,成日曱甴前曱甴後,依家仲要喺受害者家屬身上灑鹽,話人曱甴唔緊要,起碼都要攞證據(例如:堵路破壞嘅CCTV)出嚟證明佢係先得㗎!

人地死左個女已經好慘,初初幫佢嘅政客已經唔理佢,眼見殺女兇手依家逍遙法外,已經係好激氣,難為有D人仲喺度幸災樂禍、落井下石,都唔知有冇同情心

題外話:有D人每日大大聲聲話人曱甴就冇事,有D人講幾句身體健康就要被禁言幾個月,依家係咩世界呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]