• 瀏覽: 2,191
  • 回覆: 18
+3
政府本月8日舉行荃灣、屯門、元朗、葵青及離島5個區議會的區議員宣誓儀式,當天宣誓的68名區議員中,有17名區議員宣誓有效性存疑。監誓人經考慮有關區議員的書面回覆以及所有相關資料後,根據法律規定,確定以下16名區議員的宣誓為無效宣誓:

荃灣區議會
1. 林錫添
2. 李洪波

屯門區議會
1. 曾錦榮
2. 張錦雄

元朗區議會
1. 黎國泳
2. 黃偉賢
3. 鄺俊宇
4. 張智陽
5. 伍軒宏
6. 黎寳華
7. 陳詩雅
8. 李煒鋒

葵青區議會
1. 唐皓文
2. 梁靜珊

離島區議會
1. 王進洋
2. 徐生雄

另外,元朗區議員陳美蓮已於上周一(11日)請辭。

當年香港電台用公帑拍特輯美化及宣傳鄺俊宇,講到鄺俊宇大仁大義幫助市民, 其實呃鬼食......................。正所謂「有咁耐風流, 有咁耐.......」。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1765045/即時-港聞-政府裁定16名區議員宣誓無效-鄺俊宇及黃偉賢等須即時離任

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
等睇鄺仔,我有樓供!

逗號仔供緊層樓點算

恭喜鄺先生可以專心寫小說 😆

應該可以平手離場
律師費、佣金、呢幾年供樓利息, 當交咗租

佢哋班友成日唱衰話咩一通關好多人沽樓走佬樓價跌幾成, 如果係咁, 佢要多謝林鄭及老共遲遲唔通關,俾最後逃生門沽樓

鄺俊宇剛買樓

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-10-21 11:42 發表
逗號仔供緊層樓點算
網上眾籌供樓

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-21 11:41 AM 發表
等睇鄺仔,我有樓供!
mola mola

衆籌供樓

唔做區議員可以經營網上自媒體
全香港咁多黃人,直播帶貨分分鐘好揾過以前

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-21 11:40 AM 發表
政府本月8日舉行荃灣、屯門、元朗、葵青及離島5個區議會的區議員宣誓儀式,當天宣誓的68名區議員中,有17名區議員宣誓有效性存疑。監誓人經考慮有關區議員的書面回覆以及所有相關資料後,根據法律規定,確定以下16名區議員的宣誓為無效宣誓:

荃灣區議會
1. 林錫添
2. 李洪波

屯門區議會
1. 曾錦榮
2. 張錦雄

元朗區議會
1. 黎國泳
2. 黃偉賢
3. 鄺俊宇
...
又一批經過評核嘅漢奸

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-10-21 12:29 PM 發表
衆籌供樓
手足要送多幾個外賣幫幫手

鄺神慘豬囉. 層新樓點供呀? 今翅仆街鳥. 

鄺俊宇條打靶一早要DQ佢啦

正路要令泛民絕跡。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]