• 瀏覽: 72,417
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+7
新華社報道,依照《中華人民共和國香港特別行政區基本法》的有關規定,根據香港特別行政區行政長官林鄭月娥的提名和建議,國務院今年10月17日決定,任命何珮珊為海關關長,同時免去鄧以海的海關關長職務。

咁短命

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1616211-20211021.htm

叻女, 抵佢坐正.

係咪關捉走私死件果單事???

2021年3月,鄧以海與入境處處長區嘉宏保安局副局長區志光接受恆大集團款待,出席於灣仔灣景中心的私人會所的9人飯局,違反防疫限聚令。

呢排好多單走私倉......香港做左中轉站咁..........

風險大..........香港未有一位女高官做得好........唉.....!!

不斷的巧合就唔係巧合.......!!

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-21 11:02 AM 發表
2021年3月,鄧以海與入境處處長區嘉宏、保安局副局長區志光接受恆大集團款待,出席於灣仔灣景中心的私人會所的9人飯局,違反防疫限聚令。
心水清呢

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-21 11:20 AM 發表
呢排好多單走私倉......香港做左中轉站咁..........
走私凍肉、龍蝦、北菇雞, 彰顯某高官辦事不力, 所以要落馬...............

引用:
原帖由 七個幼稚的魚蝦 於 2021-10-21 11:25 AM 發表

心水清呢
恆大飯局果然內裡大有文章、耐人尋味!

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-21 11:26 AM 發表

走私凍肉、龍蝦、北菇雞, 彰顯某高官辦事不力, 所以要落馬...............
真係多左好多走私野.........

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-21 11:28 AM 發表

真係多左好多走私野.........
把關不力

恆大飯局........

其實,不論中外,黑勢力都有佢存在既需要

做到海關關長呢D位,有時真係,打擊又唔係,唔打擊又唔得,好兩難

君不見自從madam因公殉職之後,海關打擊左好多走私?咁之前有無咁多打擊?之前無咁多打擊是否代表之前無人走私?

呢D位真係難坐,就同特首一樣,根本做乜都會被人鬧,我都係做返平民百姓算了

某人老公係大AO,升職快過搭lift

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]