• 瀏覽: 72,839
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+7
內裡大有文章、耐人尋味.....

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2021-10-21 11:40 AM 發表

唔咁某人老公唔會高級過海關關長掛?
向上大把高位

林鄭愛將
曾國衛太太

做法恰當

剩係中國禁袋鼠入口龍蝦,而竟然經香港做中轉不停輸入內地,已經係死罪,紅酒之類又係,阿爺早輪已經踢爆開聲,剛剛又比班大飛十幾隻聯群結隊經香港走私返內地,所以走得架啦,廢人一件

支持林鄭,支持曾國衛
支持曾國衛太太

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-10-21 12:11 PM 發表

基本法規定, 高級官員人事調動, 程序上都是特首上報中央, 再由中央下令任命
"免職"是所有高級官員離開目前崗位既統一叫法,

https://www.hk01.com/政情/642471/國務院任命李家超為政務司長-鄧炳強為保安局長-張建宗被免職
係要凸顯中央任命和免除高級官員職務的權力

引用:
原帖由 seven3137 於 2021-10-21 11:40 AM 發表
又女人揸旗
含得L了

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-21 11:37 AM 發表
其實,不論中外,黑勢力都有佢存在既需要

做到海關關長呢D位,有時真係,打擊又唔係,唔打擊又唔得,好兩難

君不見自從madam因公殉職之後,海關打擊左好多走私?咁之前有無咁多打擊?之前無咁多打擊是否代表之前無人走私?

呢D位真係難坐,就同特首一樣,根本做乜都會被人鬧,我都係做返平民百姓算了
有人辭官歸故里 有人漏夜趕科場!好閒

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-21 11:02 AM 發表
2021年3月,鄧以海與入境處處長區嘉宏、保安局副局長區志光接受恆大集團款待,出席於灣仔灣景中心的私人會所的9人飯局,違反防疫限聚令。
走私猖獗有原因的,咁多大飛,飛來飛去成年都冇人理!

走私集團又係自己攞黎,玩出人命,madum 一條命值幾十億貨,都吾識交人平息事件,真係有排衰

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-21 11:28 AM 發表

真係多左好多走私野.........
封咗關冇得螞蟻搬家就只能走私,住海邊咁市民呢兩年就晩晚睇大飛快艇比賽,係海關睇唔到傘!

去得奢華飯局代表不懂潔身自愛。
又點樣做好件事呢?🥺

若在董伯伯年代,這些奢華飯局人員。
早已問責下台了。何需拖延至今?

引用:
原帖由 星臣 於 2021-10-21 12:52 PM 發表

封咗關冇得螞蟻搬家就只能走私,住海邊咁市民呢兩年就晩晚睇大飛快艇比賽,係海關睇唔到傘!
未封關冇走私咩???
水貨佬大x大擺係羅胡海關面前行tim.……...

引用:
原帖由 叼人必先自J硬 於 2021-10-21 12:34 PM 發表
奢華飯局亞爺早已側目。
再加上走私不幸事件。
亞爺唔炒佢,個名真係要倒轉寫
會否得罪,走私幕後金主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]