• 瀏覽: 72,776
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+7
前關長開心嘞, 可以冇包袱地食鮑魚了, 不過, 痕大唔知仲有冇錢埋單喎

又女人揸旗
含得L了

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-21 11:37 AM 發表
某人老公係大AO,升職快過搭lift
唔咁某人老公唔會高級過海關關長掛?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-21 11:37 AM 發表
其實,不論中外,黑勢力都有佢存在既需要

做到海關關長呢D位,有時真係,打擊又唔係,唔打擊又唔得,好兩難

君不見自從madam因公殉職之後,海關打擊左好多走私?咁之前有無咁多打擊?之前無咁多打擊是否代表之前無人走私?

呢D位真係難坐,就同特首一樣,根本做乜都會被人鬧,我都係做返平民百姓算了
Madam殉職, 中央無辦法唔做嘢嘅!

男的炒魷魚?

做公職人員唔潔身自愛!

炒得好!順便炒埋另外兩個唔該!!

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-21 11:02 AM 發表
2021年3月,鄧以海與入境處處長區嘉宏、保安局副局長區志光接受恆大集團款待,出席於灣仔灣景中心的私人會所的9人飯局,違反防疫限聚令。
反為害死恆大.......唉......!!

內地各大上市企業緊記........香港的水很深.........!!

女人揸旗
唔撚掂囉

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-10-21 11:46 AM 發表

反為害死恆大.......唉......!!

內地各大上市企業緊記........香港的水很深.........!!
咩水?禍水、閪水?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-10-21 11:47 AM 發表
女人揸旗
唔撚掂囉
有岐視成份

好事呀,重回正軌

叻你至叻

成班標題黨乜都唔睇喺度自我幻想

https://www.info.gov.hk/gia/general/202110/21/P2021102100163.htm

中央人民政府根據行政長官林鄭月娥的建議和提名,任命何珮珊為海關關長,免去鄧以海的海關關長職務,即日(十月二十一日)生效。何珮珊原為海關副關長。鄧以海在服務香港海關三十四年後即日開始退休前休假

https://www.hk01.com/社會新聞/690622/海關女關長-國務院任命何珮珊接替鄧以海-成112年來首位女關長

退休關長鄧以海服務海關34年,現年57歲,有報道他離職後,有機會接替廉政專員白韞六,執掌廉政公署。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-21 11:47 AM 發表

咩水?禍水、閪水?
香港有很多紅色份子後代..........很多內地大企業都知道......!!
不識死亂玩........最後把自己玩殘.......!!

在香港行大路才是活路........內地那套會玩死自己.....!!

鄧以海不是退休比中央免去職位,肯係黃色……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]