• 瀏覽: 24,007
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
+5
中國唔係幾乎沒盟友,係一個都冇,中國一直都行緊不結盟運動,唔會拉幫結派周圍去蝦小國家。

花旗佬同黃絲一能樣,鐘意自說自話,自我陶醉!

講多無謂,
美狗拍L屎食L錯藥亂9up,
掃9佢出中國!

美佬所謂既盟友就係要交保護費比佢既傻仔國家, 被佢搶走生意但要扮啞既法腳仔, 被佢竊聽又唔敢出聲既肥婆國. 盟友原來係要比佢搵笨柒既.   

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-10-21 08:29 AM 發表
美國總統拜登提名出任駐華大使的資深外交官伯恩斯,出席參議院外交關係委員會的確認提名聽證會。 伯恩斯在會上認為,中國現時的朋友不多,幾乎沒有真正的盟友,相反,美國有很多盟友,這是巨大的優勢,華盛頓應表現強勢,與地區的盟友及夥伴,進行密集外交,同時與北京方面,保持直接接觸並在必要領域合作的重要性。 伯恩斯又認為,在新冠疫情上,中方自去年1月以來,一直阻撓世界調查新冠病毒的源頭。

搞死蘇聯,玩殘歐盟, ...
法國肯定係美國盟友啦,一次又一次被出賣。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-10-21 08:29 AM 發表
美國總統拜登提名出任駐華大使的資深外交官伯恩斯,出席參議院外交關係委員會的確認提名聽證會。 伯恩斯在會上認為,中國現時的朋友不多,幾乎沒有真正的盟友,相反,美國有很多盟友,這是巨大的優勢,華盛頓應表現強勢,與地區的盟友及夥伴,進行密集外交,同時與北京方面,保持直接接觸並在必要領域合作的重要性。 伯恩斯又認為,在新冠疫情上,中方自去年1月以來,一直阻撓世界調查新冠病毒的源頭。

美國果D吾糸盟友
糸比佢揑住春袋嘅戰俘奴才

尾魔國日日不停說謊言+抹黑 China🧐

引用:

自從聽左"美國抗疫, 世界第一"呢個笑話後, 老美再講其他笑話, 已經引唔到我笑.....

正式來講叫嘴炮

只有利益係友

美國有盟友係咪笑話~~~~
定係當盟友係狗狗先係笑話

引用:

孔子曰:盟友係愛嚟出賣嘅!不過都俾傻侵賣咗唔少囉,策反英國拆歐盟嗰台,今時今日都未復元氣,偷聽德國大嬸電話,搶走法國佬潛艇生意,腰斬加拿大油管項目.剩番幾隻家犬都搞成咁.仲好意思講盟友

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-21 08:37 AM 發表
盟友咪就係係你背後捅你一刀果個囉~~~老美你信佢地咩?咪又係得你一個強?其他都係二打六黎姐,綠葉托鮮花~~~
咁又唔係呀,睇真出日本同台灣對美國係出自真心嘅,係甘心「奶」鞋底果種

引用:

美國佬自吹自擂,你美國未係中國最大的盟友囉,你試下完全脫離中國,睇下你美國會發生乜野事🤭🤭🤭

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]