• 瀏覽: 16,080
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 amstrong668 於 2021-10-21 11:32 AM 發表

問下中東地方先,你滷味
咪係,而家美國在中東,被逐步邊緣
而家是中俄合力,為中東帶來希望

真係在一路一帶,中國人受歡迎過美國人

中國勁

佢知唔知自己噏乜春?
又激到敗登瀨屎了

引用:
原帖由 快思飛 於 2021-10-21 11:18 AM 發表
駐外國領使應該係搞好兩國關係,但美國就派個駐華大使去罵交,登登係咪傻咗?
大使委任係先要總統提名,之後再要經國會通過,佢喺國會唔咁講,點會通得過委任吖?為份工啫…

好盟友唔使多,一兩個就夠

引用:
原帖由 suzume 於 2021-10-21 08:34 AM 發表
美國班盟友確定自己係盟友唔係跟班?
多年前周星馳在電影中已經講過,網名來啫,
鍾意的話,改做純情小鴨鴨都得,天真小坑友又得,
只有班腦殘小黃人至會以為,人地改個名叫做民主就真係有民主,改個名叫自由就真係有自由

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-10-21 08:29 AM 發表
美國總統拜登提名出任駐華大使的資深外交官伯恩斯,出席參議院外交關係委員會的確認提名聽證會。 伯恩斯在會上認為,中國現時的朋友不多,幾乎沒有真正的盟友,相反,美國有很多盟友,這是巨大的優勢,華盛頓應表現強勢,與地區的盟友及夥伴,進行密集外交,同時與北京方面,保持直接接觸並在必要領域合作的重要性。 伯恩斯又認為,在新冠疫情上,中方自去年1月以來,一直阻撓世界調查新冠病毒的源頭。

搞死蘇聯,玩殘歐盟, ...
美國晤止多盟友,重係中招人數世界第一!

李老尾個d叫跟尾狗!

我地淨係同老俄友好都夠做啦,阿準大屎!

阿富汗都冇盟友都搞佢唔到,阿富汗事件上美國做咩做到出賣盟友著草

我印象中,
任命大使除左美國提名,
之後仲要中國確認同意同批出外交簽證。

9up 完一輪到時中國拒批簽證就好笑

老美盟友咁多,唔怪得經常有得出賣。

美國最多盟友,逐個出賣,賣完可以再賣,呢樣中國真係點都及唔上。

尾賊把走狗當盟友

請問有冇人知道英文"自大無知,不知所謂"點寫?

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-10-21 11:25 AM 發表
"伯恩斯在會上認為,中國現時的朋友不多,幾乎沒有真正的盟友,相反,美國有很多盟友,"

分唔分得清走狗鷹犬同盟友嘅分別?
我分得清盟友同丐幫兄弟嘅分別。

這樣的駐華大使..........對美國無好處........唉.......!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]