• 瀏覽: 40,017
  • 回覆: 315
  • 追帖: 2
+9
其實呢d應該係國務卿+安全顧問etc講

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-21 06:50 AM 發表
一早知啦,
當年中國搵「借口」越過國界入侵日後民主富強大韓民國阻止統一攻擊韓國軍隊屠殺韓國人民,
到現今都沒有向韓國民眾謝罪,
引起鄰國高度警惕。
你都算無恥

最不可信就係你老尾👎

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-21 04:38 PM 發表

讀過書都知中國不停話只係美國所謂「轟炸」東北無講係聯合國軍隊喎,
依家無主權中國比人話無理入侵韓國屠殺韓國平民就話係聯合國南韓軍隊所為,
學理晒日本 D扑街野,
睇來「轟炸」都係中國跨張做假,
自己想開戰在妄想在朝鮮半島建立勢力就作「借口」「自衛」啦。
乜都唔知學咩人講韓戰?連聯合國 軍組成,只有美軍及南韓軍都唔知?由陸軍幾乎全部南韓人,唔夠中國打........韓戰後期俄羅斯幫中國呢,教中國人揸戰機,美國空軍大敗,美軍從此瀨死喺南韓

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-21 01:36 PM 發表

二戰後決議一部份,
就是中國入侵大韓民國阻止韓國統一攻擊韓國軍隊的「借口」嗎?
中國人的侵略擴張真是死性不改,
亞洲鄰國極為反感中國這個自古以來的侵略者。
一只[狗不如]!

搵條新疆仔攪掂佢囉

乜有人會自己侵略自己國家架咩?

引用:
原帖由 80X 於 2021-10-21 07:56 AM 發表
北京是否有權唔接納由這人出任駐華大使?
趕L佢返美國中肺炎啦

大陸拍多d抗美神劇比佢睇囉,個個台都要播,日播夜播,搵條靚女,用弓箭射爆架美軍坦克,嚇撚死佢

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2021-10-21 08:50 AM 發表
侵略者?

邊個入侵阿富汗,敍利亞,巴勒斯坦,伊拉克?🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻
yes, 咁點解咁提當年入侵伊拉克仲推翻人地總統?

美國人思考:維持秩序!

但你未得人同意就派兵入人地屋企喎!

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2021-10-21 09:21 AM 發表
😂之前夠話香港有解放軍黎啦。
香港一直有解放軍,在石崗,有時仲有參觀活動添!

美國政府真係好想死多D台灣人?

定美國軍火商想打扙呢?

引用:
原帖由 pig000083 於 2021-10-22 08:26 AM 發表
侵略者鬧人侵略者。
·美國人最興生安白做,自己做的衰嘢永遠唔提。

老尾講到中國咁L危險
斷交未?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]