• 瀏覽: 59,366
  • 回覆: 307
+5
網上近日流傳影片,港鐵車廂內有數名乘客「開枱」打麻雀,車廂內有不少乘客圍觀。港鐵回覆《香港01》證實,上周三(13日)有5名男子在旺角站上車後後打麻雀,至彩虹站才「收枱」下車。港鐵呼籲乘客為己為人,保持車廂通道暢通,不應滋擾其他乘客。..

從流傳影片可見,車廂裏內放置了一張麻雀枱,有乘客圍在打牌,當中有人蹲在地上,有人在疊牌,有人在「甩牌」,吸引不少乘客圍觀。
由旺角站打到彩虹站港鐵表示,留意到有關影片後即時展開調查,經綜合相關資料後,相信事件發生於本月13日傍晚,當時5名男乘客於觀塘綫旺角站登上一列往調景嶺方向的列車,在車廂內打開一張摺枱及打麻雀,其後於彩虹站下車。

唔係爛賭咁嘛, 地鉄內都開局

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/691116/港鐵車廂5乘客-開枱-打牌-港鐵籲保持車廂暢通勿滋擾他人

屯馬綫全程有得諗

OK喎。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-21 12:14 AM 發表
網上近日流傳影片,港鐵車廂內有數名乘客「開枱」打麻雀,車廂內有不少乘客圍觀。港鐵回覆《香港01》證實,上周三(13日)有5名男子在旺角站上車後後打麻雀,至彩虹站才「收枱」下車。港鐵呼籲乘客為己為人,保持車廂通道暢通,不應滋擾其他乘客。..

從流傳影片可見,車廂裏內放置了一張麻雀枱,有乘客圍在打牌,當中有人蹲在地上,有人在疊牌,有人在「甩牌」,吸引不少乘客圍觀。
由旺角站打到彩虹站港鐵表示,留 ...
好明顯係唔知咩youtuber之類既嘩眾取寵

我要骨骨~~~~~

黃屍黎?未死晒咩?

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2021-10-21 01:24 AM 發表

好明顯係唔知咩youtuber之類既嘩眾取寵
可以拉嗎?

引用:
原帖由 禮服蒙面俠BB 於 2021-10-21 01:26 AM 發表

可以拉嗎?
要拉實得既 地鐵附例、公安條例一定中
但無人報警 又無人實質受滋擾/受驚 拉黎都晒氣姐

咁都得......???

.五年前,已有人拍過。

下次打邊爐吖笨,其實坐船做腳底按摩有得諗,半小時88元

非法聚賭呢..................!!

.

附件

Screenshot_20211021-032633~2.png(224.14 KB)

好明顯係做戲,戇鳩無極限

勁辣雞腿堡

今時今日都仲有人打牌算係咁,好多人只係玩手機,新一代已經冇人識玩。
當然在地鐵玩又過火啲。

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右