• 瀏覽: 59,752
  • 回覆: 307
+5
又違法達義?應該罰9佢地錢同留案底就啱

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-21 12:14 AM 發表
網上近日流傳影片,港鐵車廂內有數名乘客「開枱」打麻雀,車廂內有不少乘客圍觀。港鐵回覆《香港01》證實,上周三(13日)有5名男子在旺角站上車後後打麻雀,至彩虹站才「收枱」下車。港鐵呼籲乘客為己為人,保持車廂通道暢通,不應滋擾其他乘客。..

從流傳影片可見,車廂裏內放置了一張麻雀枱,有乘客圍在打牌,當中有人蹲在地上,有人在疊牌,有人在「甩牌」,吸引不少乘客圍觀。
由旺角站打到彩虹站港鐵表示,留 ...
自私自利

除了想出位我諗唔到其它

搏出位姐,真on9

港鐵籲保持車廂暢通勿滋擾他人,係咪咁就可以😄

好明顯港鐵要報警做嘢。

呢班人特登嘅,搏上鏡。

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2021-10-21 01:05 AM 發表
屯馬綫全程有得諗
唔冧莊,可能打到四圈

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-21 12:14 AM 發表
網上近日流傳影片,港鐵車廂內有數名乘客「開枱」打麻雀,車廂內有不少乘客圍觀。港鐵回覆《香港01》證實,上周三(13日)有5名男子在旺角站上車後後打麻雀,至彩虹站才「收枱」下車。港鐵呼籲乘客為己為人,保持車廂通道暢通,不應滋擾其他乘客。..

從流傳影片可見,車廂裏內放置了一張麻雀枱,有乘客圍在打牌,當中有人蹲在地上,有人在疊牌,有人在「甩牌」,吸引不少乘客圍觀。
好明顯曱甴玩野

唔死冇L用 死小學雞

引用:

冇得賴內地人。。。

明顯呃like

有人玩野

引用:
原帖由 禮服蒙面俠BB 於 2021-10-21 01:26 AM 發表

可以拉嗎?
非法聚賭,拉得

應該違反了附例!
見到一定立即舉報

打唔打得完一鋪?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]