• 瀏覽: 11,789
  • 回覆: 58
地球上任何人都有資格做狗  只有中國人做狗的資格都冇!  以中華文化及歷史背景  冇任何民族有資格凌架 所以必定打壓中國人!   國家一旦內亂  你條比狗重賤!

做得寵物太耐?真係唔識做番人?
天安門掛邊個相都要你管?
唔啱掛你幅相丫。

人講你又講,政治呀!
咩叫做政治呀?做幾耐偉唔偉大都可以攞嚟狗噏一番嘅咪叫做識政治囉!

睇小啲大紀元啦!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-22 08:14 AM 發表

如果吾系毛澤東  你同你家人 今日重係東亞病夫! 在國外只能飽受 歧視
你同佢d人講野都side氣啦, 根本個post就係d黃絲既發悔氣post

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 08:18 AM 發表

如果唔係慈禧太后,中國咸豐年代已經亡咗!
係唔係㗎?清史你又識.
政治歷史你都識?
你比習近平更神喎!
習近平能扛二百斤,你就能吹二百篇。
小弟真係甘拜下風,望塵莫及。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-21 06:34 AM 發表

你錯了,習主席已經是所有孩子的紅太陽,小朋友一聽見習爺爺的名,心中已覺得溫暖,全靠習爺爺,不用努力學習英文,可以讀少兩年書,多了好多玩樂時間,看見補習老師要執包袱,不知幾感激習爺爺!

樓價又宿水,業主看到自己層樓,價值少一半,同沒樓的親戚,身家拉近,不禁為親戚高興!

習主席是全宇宙最偉大的領導,不需要換接班人!

前無古人 後無來者!
中國教育雙減 欲根治教育「頑疾」
因近年內地補習班確有過分逐利,出現失控的情況。尤其是各種以應試為導向的補習班,讓許多學生在課餘得不到喘息,家庭還要背上沉重的經濟負擔,有時候甚至會擾亂學校的正常教學秩序,帶來不少危害。
新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注,並在各個層面進行監督和管理。
https://www.ourchinastory.com/zh/2338/中國教育「雙減」 課外補習班轉型引熱議

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 11:59 AM 發表

因近年內地補習班確有過分逐利,出現失控的情況。尤其是各種以應試為導向的補習班,讓許多學生在課餘得不到喘息,家庭還要背上沉重的經濟負擔,有時候甚至會擾亂學校的正常教學秩序,帶來不少危害。
新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注, ...
樓主好似係話習爺爺唔俾人補習喎!
乜啱係教育部覺得有問題咩?

事實又係唔係如樓主咁講習爺爺唔俾人補習?

如果估都可以話識政治,你真係吹佢唔脹。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-22 12:13 PM 發表

樓主好似係話習爺爺唔俾人補習喎!
乜啱係教育部覺得有問題咩?
樓主以偏蓋全, 純粹因為吃不到葡萄是酸的

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 12:18 PM 發表

樓主以偏蓋全, 純粹因為吃不到葡萄是酸的
應該係知啲唔知啲。

教育部覺得有問題可以講成習爺爺唔俾人補習。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 11:59 AM 發表

新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注, ...
教育本身係好事  但過於商業化  就難免出現問題!  好似政治(社會管理)本身都係好事 令人過更好更安隱生活 但感染利益例如  捐獻  (合法貪污)  易容變成利益集團 控制政府 剝削人民利益! 出現小數人控制國家小數人擁有大量財富! 美其名民主實際係利益集團交易

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-20 10:11 PM 發表
習主席是救世主,是先知,縱然文革死了千千萬萬人,但出了一個習爺爺,就已經好值得!

亡黨又有乜所謂?

最重要是習爺爺可以永遠連任,直至天荒地老!
over 左

議會再大十倍, 也大不過維多利亞女皇.

西方民主唔係爭取返嚟嘅, 而係人民懂得自理, 知道己責之後由皇帝下放權力逹至. 中國有盡心盡力嘅統治者, 但就從來沒有盡責嘅人民. 莫講大陸, 一個馬照跑舞照跳嘅低俗社會, 就係人民腐敗嘅象徵.

中國人民嘅命運從來都係以腐敗蠶食社會, 再以作反製造內憂, 然後畀外族侵略屠殺.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]