• 瀏覽: 25,838
  • 回覆: 388
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 594113 於 2021-10-21 04:36 PM 發表

如果呢件事發生係97前英屬香港,會唔會搞到宜家咁論盡呢?
其實呢,97前香港同台灣都係無引渡協議,所以當年好出名既5億探長呂樂,雖然被香港通緝,但依然可以係台灣嘆世界,仲安享晚年

引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 09:29 PM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強、牧師管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎等,周三(20日)早上在政府總部外「公開對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211020/527519534874103808028139.jpeg/mSORGIEtJx0AbEtt40QNyMYS0QSyJeoCs_w47rP8OO4?v=w1280r16_9
個人覺得. 香港每次同台灣聯絡都"公開對話錄音" 咁就知咩事.

你地估陳同佳會唔會着草呀?

引用:
原帖由 gylau 於 2021-10-21 04:46 PM 發表

其實呢,97前香港同台灣都係無引渡協議,所以當年好出名既5億探長呂樂,雖然被香港通緝,但依然可以係台灣嘆世界,仲安享晚年
當年咁大單都無交易,呢單更加少機會了,慘

引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 09:29 PM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強、牧師管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎等,周三(20日)早上在政府總部外「公開對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211020/527519534874103808028139.jpeg/mSORGIEtJx0AbEtt40QNyMYS0QSyJeoCs_w47rP8OO4?v=w1280r16_9
咁咪即系,港府要通過逃犯條,才能滿足台府要求?

引用:
原帖由 k514 於 2021-10-21 12:05 PM 發表

都唔係香港犯案,著乜緊?依家係台灣破唔到案,都係嗰句,多謝乞兒暴徒幫陳同佳爭取自由
咪係囉。台灣唔急太監急?好心個PK鄧收聲喇。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-21 08:35 PM 發表

咪係囉。台灣唔急太監急?好心個PK鄧收聲喇。
鬼叫個潘老母成個怨婦咁,間唔中就死出黎嘈兩句咩,人地咩出嚟講兩句叫台灣比陳同佳入境自首喎,點知台灣咁仆家係咁玩個潘老母啫

台灣政府正大話西🤥,殺人犯願意回台受審,點解拒絕他入境?全世界都明白,因為他已沒有利用價值。🤭

引用:
原帖由 immature 於 2021-10-21 12:59 PM 發表

咪係 香港審就得啦 搞咁多野做乜 呀焗腸仲話保安局無角色 係咪想分裂國家😡😡
內地、香港、台灣刑罰始終有分別,案件到事發地判刑對被告和受害者都是最公平的做法

台灣收留黑暴曱甴著草,
仲提供食住,
自首就唔要,
證明台灣係一個垃圾崗

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-20 09:51 PM 發表
簡單事情複雜化,只要容許犯人赴台自首便可結案,但有關方面卻要搞甚麼司法互助,不讓犯案者輕易入境,使事件處於膠著狀態,台灣是否想案件盡快審結,令人存疑
人地開左個要求,凸區政府耍回應點解吾同呆灣傾,俾港人一個交代,吾係推晒責任係人身上!死既係港人,香港政府做主動係應該

引用:
原帖由 WachiLee 於 2021-10-21 05:09 PM 發表

咁咪即系,港府要通過逃犯條,才能滿足台府要求?
通過逃犯條例後, 冇人知知台府下一步點做. 也未必會收人.
不過, 如果通過左逃犯條例, 至少可將陳同佳在香港再扣留一段時間.

引用:
原帖由 4ichicken 於 21-10-2021 23:31 發表

人地開左個要求,凸區政府耍回應點解吾同呆灣傾,俾港人一個交代,吾係推晒責任係人身上!死既係港人,香港政府做主動係應該
傾咩能!issue 張入呆證已解決件事。邊個玩緊嘢你都未識分?

引用:
原帖由 flyfromhk 於 2021-10-22 01:29 PM 發表

傾咩能!issue 張入呆證已解決件事。邊個玩緊嘢你都未識分?
一早講左,民進黨玩野係預左,人地叫你傾,香港政府又懶懶閒,乜都吾作,攪乜?,咪一樣衰囉,俾人覺得互扯衫尾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]