• 瀏覽: 32,696
  • 回覆: 388
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 underline 於 2021-10-21 01:37 PM 發表

跳降落傘啦
落左地就贏
你急佢唔急啦..........

引用:
原帖由 underline 於 2021-10-21 01:37 PM 發表

跳降落傘啦
落左地就贏
台灣會做同樣既野,送陳同佳返香港。成件事只係政治show,台灣點會俾件事得到解決?

其實林鄭可以話香港同台灣事務一切都由國台辦負責聯繫,要提就向國台辦提出。

呆灣發入台證予陳就可解決問題

少講廢話,支持盡快武統台灣。

台灣先積極回應自己係中國一部份先啦,好唔好? 正一廢物台。

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-10-21 01:20 PM 發表
淨係覺唔覺潘母好煩,要全香港人去幫佢。佢自己又唔去台灣攪,三五七個月又黎攪。淨係覺得佢想配合台灣攪亂香港。
A,明眼人都睇到呢個潘媽後面有人比錢佢攪事啦

又要呢個高官果個官出黎

會係邊有面既人,心水清都估到

無逃犯條例,就無司法互助的法律基礎。隨便一個地區的通緝令香港政府都要認受,為什麼不可以是中國大陸?黃人無常識,無邏輯,無定向,甚至喪心病狂。

依家唔係港府唔放人,唔係疑犯唔投案,咁係邊個嘅問題?不妨撫心自問!

引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 09:29 PM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強、牧師管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎等,周三(20日)早上在政府總部外「公開對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211020/527519534874103808028139.jpeg/mSORGIEtJx0AbEtt40QNyMYS0QSyJeoCs_w47rP8OO4?v=w1280r16_9
唔記得邊段新聞見到個朋友講過,如果呢位潘母係19年反修例果陣曾出現過一次半次,而家仲會同情佢,但可惜佢冇囉,我深有同感。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-10-21 06:20 AM 發表

台灣政治凌駕法律,香港政府由頭到尾無阻止陳同佳去台灣,同樣地,陳同佳由出獄當刻已自願到台灣自首,只係蔡英文政府一直拒絕接收陳同佳及唔批出入台灣証,好簡單,你話比我聽你可以點樣做?
所以好希望係有生之年,見到台灣被武統,見到呢班賤人被整治!

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-10-21 01:57 PM 發表

A,明眼人都睇到呢個潘媽後面有人比錢佢攪事啦

又要呢個高官果個官出黎

會係邊有面既人,心水清都估到
最令人失望潘媽用自己個女既死做show!

引用:
原帖由 594113 於 2021-10-21 01:25 PM 發表

其實陳同佳係咪真心想自首?
依個唔重要,佢只係一隻旗子

唔使跟現行法律遞戒逃犯又幾好,佳佳做先例,日後到其他犯,早知就唔使審議上立法會啦!

黃畜同台畜都係屎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]