• 瀏覽: 21,655
  • 回覆: 388
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 09:29 PM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強、牧師管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎等,周三(20日)早上在政府總部外「公開對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211020/527519534874103808028139.jpeg/mSORGIEtJx0AbEtt40QNyMYS0QSyJeoCs_w47rP8OO4?v=w1280r16_9
你哋呆灣發唔發入台證畀佢要問過香港先?
既然係咁,唔好咁麻煩喇,以後呆灣將簽發入台證嘅權力交予香港囉。
得就得,唔得就死返你哋嘅井底喇!

引用:
原帖由 mhz 於 2021-10-20 09:50 PM 發表

點幫?的佢上簽-20好嗎?
DF-16會係更好既選擇

司法互助?

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-10-20 09:58 PM 發表
人地肯自首只要台灣唔再搞政治比人入去台灣就搞掂
台灣花言巧語……

台灣永遠製造不同藉口,一路耍,根本唔想理唔想負責,留返件垃圾俾香港,由佢自生自滅。完全是利益計算,沒有其他。

引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 09:29 PM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強、牧師管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎等,周三(20日)早上在政府總部外「公開對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211020/527519534874103808028139.jpeg/mSORGIEtJx0AbEtt40QNyMYS0QSyJeoCs_w47rP8OO4?v=w1280r16_9
台灣批准佳佳入境就可解決,有咩司法協商

引用:

人要到台灣自首都唔俾, 真正on 9

引用:
原帖由 bennyfucc 於 2021-10-20 21:29 發表

政府點會無幫佢呢?幫到盡啦!但有200幻+1出黎反對打對台,為幫佢成個香港玩爛晒啦!

引用:

聽日台灣話收,聽日就有飛機飛去,司法互你老x咩?聽日就飛!ok??聽日呀!聽日就飛!再阻止就直接降落,有膽就射飛彈唔比佢黎!

潘媽想陳生係台灣坐監?過癮D咩?定係台灣有死刑?

一邊叫你中國台灣,另一邊話自己中華民國,卡住一中原則,香港無得搞,唯有等中央出手較好,兩岸以前有非官方聯絡,唔知幫唔幫到忙,不過可能也要等國民黨能奪回總統之位先有機會。

商你LM咩!聽日就搵飛機送過去!收就一個字!唔收就兩個字!

商你老母   台灣佬玩嘢, 唔好同佢癲,   死者不是台灣人,  闊佬懶理,  一張入台證咁L簡單,  玩出多樣花招,  又要證據, 又要初心, 又要司法互助,  要求多多, 巧立名目      得寸進呎,     台灣佬要乜 L證據??? 台灣佬又知香港有證據?????   陳某是台灣通緝犯    案發地點在台灣, 大L把證據在台灣佬手???  唔通在800公里遠的HK;    要乜 L陳某口供(statement)???  陳某都去投案/自首, 台灣佬可以慢慢去錄口供!!!!!   光頭蘇都一口咬定陳某是殺人犯[未審先判]!!!!!   陳某是有保持緘默權利??? 台灣佬要乜畀乜???  肯唔肯定台灣佬一定收貨???  真係好L天真, 懵醒醒   香港D政棍也如此低水準..    台灣佬玩9你????    台灣佬心虛驚死畏首畏尾,   台灣人內鬥內行,   外鬥外行,  費9事理佢,        陳某快d去大灣區重新生活,  唔好係HK受政治逼害    陳某已經坐完監,  香港係法治之都,      陳某在HK沒有犯罪,Mike Pompeo, 前USA State Secretary (國務卿) 都話:「他是相信自己值得擁有每人應享有的自由和不可剝奪的權利  YANKEE 也會站在他一方」  要尊重法治唔係人治  一哭二淚三上吊,  情緒化冇L用,   政府幫是人情唔幫是道理,   唔好浪費公帑... 陳某去向不是特區政責任,亦無權過問。 唔L信就去問吓狀棍!!!!人人都係狀棍!!!!!!! 去求YANKEE幫拖,  Yankee一直在背後攪攪陣, 只要yankee肯首台灣佬就會接收陳某,   台灣佬最聽YANKEE話----------烚熟狗頭跪低認契弟  

引用:

台灣政治凌駕法律,香港政府由頭到尾無阻止陳同佳去台灣,同樣地,陳同佳由出獄當刻已自願到台灣自首,只係蔡英文政府一直拒絕接收陳同佳及唔批出入台灣証,好簡單,你話比我聽你可以點樣做?

黃畜唔係有好多釣魚船架咩?揾黃撚送佢過去嘛

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]