• 瀏覽: 7,806
  • 回覆: 14
香港社會有很多陳同佳,將來會有更多個陳同佳

好多, 殺人放火金腰帶, 背靠屍髮掛金牌, 殺人殺警係英雄, 四處欺凌不奇怪.

附件

Killer walk away.png(257.51 KB)

Killer walk away.png

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-10-21 11:03 AM 發表
好多, 殺人放火金腰帶, 背靠屍髮掛金牌, 殺人殺警係英雄, 四處欺凌不奇怪.
多餘啦,大把殺人犯拉唔到

台灣有很多陳銅街就真

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-10-21 11:03 AM 發表
傻仔,如果黃狗係加拿大人,係香港殺了人,只要逃去加拿大,一樣變成陳同佳。

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-10-20 08:16 PM 發表
黃狗玩了黑暴之後,以後香港加拿大人殺人,逃返加拿大,一樣無付。

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 21-10-2021 11:03 發表
女友出軌,最多換女,最蠢走去殺人滅口,天涯何處無芳草。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-21 21:34 發表

傻仔,如果黃狗係加拿大人,係香港殺了人,只要逃去加拿大,一樣變成陳同佳。
日本沖繩同南韓平澤大把啦!
啲美軍強姦殺人後只要躲入基地就變身陳同佳。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-10-22 04:13 PM 發表

日本沖繩同南韓平澤大把啦!
啲美軍強姦殺人後只要躲入基地就變身陳同佳。
根本海盜民主病毒國家只同情在生者,死的人都是底死,所以西方國家反對死刑,死了的人沒有人權,活的人才有人權、

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-10-21 06:43 PM 發表
台灣有很多陳銅街就真
台灣就吾使講啦。民主病毒之後,黑幫當家作主啦。千奇唔好得罪黑幫。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-22 12:23 AM 發表

天下芳草已變黑

無錯,好多黑暴拉唔到

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-22 12:23 AM 發表

如果會識咁諗,呢個世界就唔會有壞人
通常會做得出殺人,早就存有嚴重壞因子
尤其係佢本身唔係黑社會,打打殺殺過日子
好好地一個人,一經啟動後就會大爆發
你睇下陳同佳人格特質
一般正常人,唔好話殺人,睇到死屍都可能嚇到腳軟
諗下當時情境,係HOTEL整死左個女朋友
完全唔慌張,將條屍塞入個行李箱
搵個郊外地區棄置
若無其事咁一個人返香港
仲偷死者信通卡黎用
呢個係咪有嚴重反社會人格
殺人放火完全唔當一回事
睇佢之後洗錢罪坐完監出黎
面對大眾,表情並有任何情緒起伏
去台灣投案,都好似一副無所謂態度

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-10-20 08:16 PM 發表
樓主、陳x佳案有別於一般案件、這事基本上理所當然、人盡皆知、就算發生在香港、也有機會判誤殺
然而、香港的年輕人或缺乏政治觸覺、以至受唆擺之下犯事。
如今不應再將涉事人拎上台炒冷飯;
香港為何要自己人打自己人呢?
政府警員都是香港人、如果當時不驅散搞事的人、恐怕很多無辜市民會受牽連

引用:
Halloween 都見到幾個

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]