• 瀏覽: 77,511
  • 回覆: 699
  • 追帖: 1
+34
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-10-20 04:51 PM 發表
呢條懵撚當時被黑暴曱甴封為偶像
做偶像的代價,判7年.佢可能認為值得🤣🤣

引用:
原帖由 uturn2 於 2021-10-20 05:01 PM 發表
你踎7年
寫信師有工返7年🍻
重有探監師

引用:
原帖由 longgun67 於 2021-10-20 04:59 PM 發表

依家都係,不過佢用左人生暴寶貴嘅7年換連登仔一句偶像
如果李生比佢10%身家比我,我叫佢契爺叫7年都得
李生俾10%身家,叫一世都ok啦。

踢得咁形坐耐D都值啦

好在係地院,如果係高院,比班黃絲陪審員判無罪都唔覺得出奇

引用:
原帖由 怒風 於 2021-10-20 05:05 PM 發表

李生俾10%身家,叫一世都ok啦。
正解呀師兄

引用:
原帖由 沉默的肥龍 於 2021-10-20 04:48 PM 發表
前年10月旺角發生黑衣人凌空飛踢防暴警事件,一名涉事地盤工人承認非法集結及襲警兩罪,但否認企圖搶警員的霰彈槍,經審訊後被...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211020/photo/bkn-20211020162112704-1020_00822_001_01b.jpg?20211020163611

on9仔人生最精彩

新聞來源 ...
李三腳也是武器之首

好L型呀

恭喜恭喜

引用:
原帖由 23337799 於 2021-10-20 05:02 PM 發表

即係上高等法院可以再判重d,那香港法律真係又有漏洞。如果殺人放上區域法院係咪又判7年??
所以係睇律政司落咩charge, 謀殺當然係上高等法院啦

同埋法律條文都寫明咩罪最高可以到咩刑期, 先睇佢去咩級法院審, 最高去到終身果隻係會上高院審

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2021-10-20 04:49 PM 發表
似打機,恭喜晒
但打機以分鐘計,坐監係以年計

呢D判十年都唔止!

呢次威過威士忌,出哂名

我最鐘意黃屍mentality, 手足日日派彩就自動過濾轉去講乜柒妖TV同食黃店,人地坐監都唔出黎悼念幾句

7年後又一個柒頭

Yeah.日日買牛扒慶祝。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]