• 瀏覽: 6,266
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
+5
都已經有口服藥仲駛乜打針 on999

香港專家吹到最好果隻黎

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-10-20 04:55 PM 發表
都已經有口服藥仲駛乜打針 on999
死多幾成

廢水伏必die疫苗又廢,副作用又多,但香港班黑醫護同狗磚家又最愛,想唔通?

有伏,必Die......

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-20 04:59 PM 發表

死多幾成
打針都瓜左幾廿個啦 一樣咁高風險 梗係等真係中招先食口服藥啦

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-20 04:31 PM 發表
係咪要追究個醫生先呢
其實是否醫生過失,結果都係"無直接關係"

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-10-20 03:48 PM 發表

個黃醫堅信復必泰好野黎
九成政府醫生只推薦復必泰

引用:
原帖由 快思飛 於 2021-10-20 05:05 PM 發表
廢水伏必die疫苗又廢,副作用又多,但香港班黑醫護同狗磚家又最愛,想唔通?
早幾天,傳媒人江迅離世,醫院找不出病因,因為未能確診而不能對症下藥,江迅死前多個小時感到極度痛苦,一眾親建制評論員聯署促特首撤查,亦要求立法會成立專案跟進。

有網友在香討就事件評論:「打完復必泰死果啲就永遠話無關唔使查,有趣有趣!」(如下連結)

江迅的死因是否又與打疫苗有關???為何他會突然病死???希望醫療專業人員真正下決心找出答案,不要永遠話與疫苗無關,唔使查。

https://m.discuss.com.hk/index.p ... p;extra=&page=1

乜嘢叫焗打???
政府唔比係揀???

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-10-20 07:03 PM 發表
乜嘢叫焗打???
政府唔比係揀???
新聞內容有講,事主因為工作需要而焗打疫苗。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-10-20 06:28 PM 發表

打針都瓜左幾廿個啦 一樣咁高風險 梗係等真係中招先食口服藥啦
原來唔打針就無人瓜嘅

幾百萬人打咗有幾廿個瓜你都好攞嚟講

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-10-20 07:12 PM 發表

原來唔打針就無人瓜嘅

幾百萬人打咗有幾廿個瓜你都好攞嚟講
傳媒人江迅早前突然病死,很可能是冰山一角!醫管局應該有一大批人打了疫苗後有各式各樣炎症的紀錄,(當中包括一批年青人打了伏必泰後出現了心肌炎症)。

現在我在這裏,公開分享一個打了疫苗後得到嚴重炎症的個案。有一位我相識的女士,年齡約60多歲,她打科興前問過專業醫療意見,在7月尾她打完第一針科興後,回家感到唔舒服,之後入急症室再轉入醫院,但她說從來沒有大病過。最後醫生診斷為腹膜炎,醫療過程中曾對她的親人說,可能有生命危險,經過約兩星期的治療,最後醫好了。

幾日前(16/10)我從新聞知道傳媒人江迅離世後,我懷疑他會否因為打疫苗後感染到腹膜炎?但對比後發覺病徵有不同,因為他全身劇痛,而腹膜炎只是腹部痛。

之後在18/10,我在網上再找一找資料,發現死者江迅可能患上了另一種更嚴重的炎症:血管炎(如下圖解說)。

醫管局應該要認認真真研究這些炎症與疫苗的關係,不要再做鴕鳥!

咩叫焗打?
少副作用既科興又唔打

黃絲又靜晒……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]