• 瀏覽: 17,328
  • 回覆: 148
+16
引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-10-20 08:34 PM 發表
做得好,拉9班消防狗
黑暴時見到有市民比打到爆曬頭瞓地求救,成班消防員都吾肯落車,開門救人都吾肯!見死不救!甘怕死就吾好入火塲啦!燒曬自己都會熄喇!

炒左去 發假誓 應坐監 交稅不是養發假誓的人的  如不炒不坐監 點解仲要交稅

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-20 11:01 PM 發表

消防好多黃喜D fans
成班黑消有曬政治立場!救人不分黃藍,救完黃色再救藍!

捉班曱甴出嚟炒晒就啱架喇

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2021-10-20 06:43 PM 發表
真係好難理解,大家都係紀律部隊,大家都會面對職務上嘅風險,點可能咁涼薄?
更難理解嘅係,我相信佢哋同死者無仇無怨,應該互不相識甚至素未謀面,出言嘲諷的動機和理由係乜??

炒x咗佢哋連長棒都慳番!

其實,唔理係咩政治立場,都唔應該幸災樂禍

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-20 02:54 PM 發表

停職不代表停薪
咁停職有甚麼用

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-10-20 11:38 PM 發表

咁樣要轉用大陸人先解決到
但係一哥又肯唔肯先?
上樑不正下樑點㑹吾歪?每個屬員人品係點NCO點㑹吾知?NCO 知 局長又點會唔知?局長知區長又點會唔知?除非局長區長處長日日番工瞓覺

引用:
原帖由 返工會暈 於 2021-10-20 11:39 PM 發表
雖然我好憎曱甴
但嘲諷犯咩刑事
因為公務員今年宣誓咗,支持特區政府所有政策及措施,吾可以公然反政府,個8件傻西係FB表明自己做乜工作,又話警察底死,一定係衰咗,炒吾到都一定劃花個底,真係on撚尻🤣🤣

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2021-10-21 12:14 AM 發表

更難理解嘅係,我相信佢哋同死者無仇無怨,應該互不相識甚至素未謀面,出言嘲諷的動機和理由係乜??
朋友圈係甘咪甘講囉!抽下水有面丫嘛

香港只准黑社會開香檳?

引用:
原帖由 fb43f30baed141 於 2021-10-21 00:23 發表

上樑不正下樑點㑹吾歪?每個屬員人品係點NCO點㑹吾知?NCO 知 局長又點會唔知?局長知區長又點會唔知?除非局長區長處長日日番工瞓覺
所以撤底解決方法就係紀律部隊換成大陸人

麥最近有警察犧牲咩?係邊單?係比人𠝹頸果位定背後比人插一刀果位?無論如何?都應該係因工殉職喎,有咩好笑?佢地都係警察,唔怕有朝一日輪到自己?很難理解~~~

腦死亡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]