• 瀏覽: 30,078
  • 回覆: 258
+8
潘母又唔用台灣口語嘅?說好的趴趴走呢

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-20 03:54 PM 發表

佢話唔識政治
唔識政治無問題的...識收$$$已足夠

全段訪問好明顯收錢做戲
好心唔好講到自己咁錫個女啦

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-10-20 02:55 PM 發表

呆灣都已經唔講規矩,殺人犯都唔收,仲講乜簽證,求其揾個理由送佢上機,落地之後理得佢乜反應,如果咁都唔收仲要送佢翻轉頭,咁就唔關香港政府乜事啦,柒!!!
台灣民航局已經註記左陳同佳為黑名單
早就通知各大航空公司,限制此人入境
意思係陳同佳係香港機場CHECK IN時就俾攔住
請問點上飛機,實名制分分鐘可能機票都買唔到
台灣以前就做過呢樣野
連自己國民都註記過,不允許以個人身分買機票飛回台灣
就係當年武漢封城時滯留係武漢台灣人
台灣政府要求呢啲滯留武漢台灣人
只能等政府談判用包機方式全批人一齊飛回台灣
唔准解封後個別離開武漢,去上海或其他城市個搭機回台灣
因為名單全註記晒,航空公司如果俾佢地上機
台灣有權全班航不准降落,仲要祭出對航空公司懲罰
到時一切損失航空公司自負

小那聖,又話台灣是中國一部份,台灣犯法,咪可以中國香港執法咯。國安法大哂,順便去捉蔡英文啦,阻撓叛亂國家統一

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-20 04:17 PM 發表

台灣以前就做過呢樣野
唔准解封後個別離開武漢,去 ...
🤔無証據但又可以通緝?

一個被通緝個人唔小心買機票去這個國家,

這個國家仲唔開心到彈起?

有條死蠢自己送上門比我們捉?

一落機就拉9佢老母!

唔係….係拉9佢。

智力問題?提個犯你被通緝?你想唔想被捉先?

想就上機,唔想就千其唔好返來。

捉孟晚舟個班人就聰明,唔提佢,直接等下機就捉人。

孟晚舟唔想自首就捉!
陳同志想自首就落閘放人!😂

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-20 04:17 PM 發表

台灣以前就做過呢樣野
唔准解封後個別離開武漢,去 ...
🤔借法例唔比台灣人由武漢回國,

根本唔想要班人。

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-10-20 02:42 PM 發表

我都唔明,呢單嘢有幾難!如果呢條PK真係想去自首,揾個方法送張佢上機,飛機落地後,呆灣唔通唔捉佢??
你冇入台證,個人飛到去台灣都唔比你入境。入唔到境,如何自首?

引用:
原帖由 mcfadian 於 2021-10-20 04:31 PM 發表

你冇入台證,個人飛到去台灣都唔比你入境。入唔到境,如何自首?
接近呆灣時,俾個降落傘等佢飄入去

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-20 01:35 PM 發表
根據刑事陳報狀,當中提到台灣律師去年10月曾與陸委會指定「單一窗口」,即內政部刑事警察局鄭富禛股長聯繫,表明陳同佳希望盡速到台自首。根據內容,起初雙方會面融洽,並已觸及申辦簽證等細節,但之後事情突然急轉直下,陳同佳代表律師7次以電話與鄭股長聯繫,內政部卻對外否認陳同佳有按洽「單一窗口」。

https://image.stheadline.com/f/432p0/0x0/100/hd/2d5a1f8c0b7a3c0262d6d9eca930a90f/stheadline/inewsmedia/20211020/_2021102012433811754.jpg ...
其實潘母係應該去金鐘台北經濟文化辦事處先啱。

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-20 13:35 發表
根據刑事陳報狀,當中提到台灣律師去年10月曾與陸委會指定「單一窗口」,即內政部刑事警察局鄭富禛股長聯繫,表明陳同佳希望盡速到台自首。根據內容,起初雙方會面融洽,並已觸及申辦簽證等細節,但之後事情突然急轉直下,陳同佳代表律師7次以電話與鄭股長聯繫,內政部卻對外否認陳同佳有按洽「單一窗口」。

https://image.stheadline.com/f/432p0/0x0/100/hd/2d5a1f8c0b7a3c0262d6d9eca930a90f/stheadline/inewsmedia/20211020/_2021102012433811754.jpg ...
蘇貞昌實有報應

當日黑暴事件那怕有出個來一次為政府或同你嗰女出來發過一次聲,你今日所作所為我都覺得合理………

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-10-20 04:35 PM 發表

點解唔學12瞞徒,坐船偷渡去台灣?

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-10-20 04:35 PM 發表

可以學12瞞逃,坐船偷渡入台灣。

潘母除左帽黑超口罩露樣先講啦。
食屎啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]