• 瀏覽: 9,255
  • 回覆: 40
+2
呢場運動失敗

恐怖在一班只顧自己利益香港

就如魷魚遊戲中背後有錢人策劃一場窮人生死遊戲

一班年輕人 將原本有意義的活動 扭曲成暴力

好似我之前大學同學咁 明明佢功課離左題。老師比佢唔合格 ,佢利用學生會力量投訴老師迫校方換走老師! 這就是極端黃人既問題,以暴力解決問題,但無諗清楚問題核心

藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦

正苦都有一定好多問題先咁多人反佢

但年輕人 你地下下唔用腦去硬碰 注定輸

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 PM 發表
呢場運動失敗

好似我之前大學同學咁 明明佢功課離左題。老師比佢唔合格 ,佢利用學生會力量投訴老師迫校方換走老師! 這就是極端黃人既問題,以暴力解決問題,但無諗清楚問題核心

藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦

正苦都有一定好多問題先咁 ...
"藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦"

你唔好曲解"藍"
藍既最初既意思, 是支持警察嚴正執法, 在2019年既環境下, 亦可以擴展為, 支持政府平亂止暴
並不等於支持政府所有政策, 更不等於"唔知民間疾苦"
相反, 正因為好多"藍"人捱過苦, 才知道今日香港之繁榮得來不易, 所以才反對黑暴破壞香港.

因為窮過, 捱過, 才知道失業,冇錢開飯之苦, 才會反對大三罷, 反對攪炒
相反, 連鞋帶都識綁, 自世被賓賓揍大既大學生, 卻去大三罷, 攪炒......究竟邊個唔知民間疾苦?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-10-20 12:43 PM 發表

"藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦"

你唔好曲解"藍"
藍既最初既意思, 是支持警察嚴正執法, 在2019年既環境下, 亦可以擴展為, 支持政府平亂止暴
相反, 正因為好多"藍"人捱過苦, 才知道今日香港之繁榮得來不易, 所以才反對黑暴破壞香港.

因為窮過, 捱過, 才知道失業,冇錢 ...
係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-10-20 12:43 PM 發表

你唔好曲解"藍"

年輕人係太激進 唔岩!好多偽黃店係度掛黃絲名做生意 ! 黃人又互相殘殺 好似魷魚遊戲咁 最後贏係藍!藍人多數較虛偽擦難奶人屎忽既多

引用:

你唔好曲解"藍"

咁你地班藍咪牆頭草 又話唔滿意正苦政策又插黃人!  最叻你地啦

哦……最啱係你啦…

哩場係黑暴,又可以叫顏色革命,唔係咩運動。

樓主心裡面離唔開被洗腦嘅顏色分類法, 此之為第一最大失敗點.
顏色革命失敗, 係因為香港及早已有一班人老早睇穿咗民主邪教嘅套路陰謀.
利用學生做靶, 其實用咩命題都冇所謂, 因為背後目的只有一個, 只係今次太過明顯罷了, 所以都未去到中間已開始有踢爆嘅力量出現.
到呢刻仲講咩初心, 咩好鐘意香港, 算吧啦你.

附件

Democrazy rules.png(64.93 KB)

Democrazy rules.png

There is only Yellow.png(292.83 KB)

There is only Yellow.png

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!
見到很多年輕既有家長買樓;成日歐遊,廿歲已去冰島;又識炒黃牛賺錢
點會咩都無?

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:52 PM 發表

咁你地班藍咪牆頭草 又話唔滿意正苦政策又插黃人!  最叻你地啦
吓,乜政府政策,只可以一係贊成,一係反對呀?
咁政府10個政策,我4個贊成,3個反對3個冇意見,咁點呀?

就算黃人,我只係插佢地既暴力行為,唔係佢地做乜都插
例如黃色經濟圈,搞到咪搞囉,只要唔影響其他人,插佢做乜?
又例如移民或bno去英國,我唔反對喎,仲好支持添...

樓主,世界唔係非黑即白,咩都一刀切呀

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 PM 發表
呢場運動失敗

正苦都有一定好多問題先咁 ...
你對現實的認知非常失敗。

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

上一代香港人 (我唔鍾意分乜嘢黃呀藍呀,嗰啲係上咗腦嘅人分嘅) 最冇福利,單教育一樣就好多人冇錢讀書,好多人小學未讀完就要出嚟做嘢賺錢養家,亦冇公屋居屋,七, 八十年代仲好多人住木屋,乜嘢舒適衛生唔好提,要驚落大雨,驚打風,驚火燭......
   而家一代單15年免費教育再加4年大學(每年自己俾4萬政府資助10萬),就已經享受咗百幾二百萬福利,唔係咁點做得到專業人士?點做得到中產階級?唔好納嗰一啲稅就呱呱嘈,未納夠200萬都仲係呢個社會嘅負資產。
   時代係不斷進步嘅,年紀大嘅人唔識現代嘅科技一啲都唔出奇(你將來都一樣),但唔代表識用電腦就好叻,識唔識做嘢,做唔做到業務,對公司有冇貢獻,對社會有冇貢獻......並不取決於你識唔識用電腦。
   識得好多大學生其實好叻,投身社會後發展得非常好,加上而家啲企業都好講學歴要求,有學位點都比冇學位上位得快。至於嗰啲一畢業一直咩都無嘅其實更應該多檢討自己;未畢業(好似中大嗰4位)就咩都冇嘅更加唔駛講

引用:

哦? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人? 咁你父母攞左咩福利?  剩底左咩資產畀你?
冇私樓, 冇居屋? 咁公屋都有間掛? 有公屋, 得天下啦, 係咪?

人地老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 咁你父母都一樣可以袋幾皮人工,...有咩問題?

大學生一畢業就咩都無> 港大醫科畢業係大學生,  讀ive再讀top-up又係大學生
讀牛律劍橋的是大學生, 菲律賓來港做傭工既,好多都係大學生......你講咩大學生? 個個大學生都搵到食呀?

呢場黑暴之所以失敗
因為參與黑暴既人都係失敗人士

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]