• 瀏覽: 9,324
  • 回覆: 40
+2
引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 發表
呢場運動失敗

恐怖在一班只顧自己利益香港

就如魷魚遊戲中背後有錢人策劃一場窮人生死遊戲

一班年輕人 將原本有意義的活動 扭曲成暴力

好似我之前大學同學咁 明明佢功課離左題。老師比佢唔合格 ,佢利用學生會力量投訴老師迫校方換走老師! 這就是極端黃人既問題,以暴力解決問題,但無諗清楚問題核心

藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦

正苦都有一定好多問題先咁 ...
首先知道自己想點先?

想普選?點解要普選?
想打倒中共?美國都做唔到嘅嘢,就憑你地班無知?

想香港建國?點解要建國?

你地真系知道自己想點?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-20 06:33 PM 發表

首先知道自己想點先?

想普選?點解要普選?
想打倒中共?美國都做唔到嘅嘢,就憑你地班無知?

想香港建國?點解要建國?

香地真系知道自己想點?
講得岩 為反而反

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2021-10-20 14:49 發表
呢場黑暴之所以失敗
因為參與黑暴既人都係失敗人士
呢句中肯,個性決定命運,是非不分的怪獸,誰也幫不了。

引用:
原帖由 巴士真心事 於 2021-10-20 01:38 PM 發表

曱甴自己跳樓仆街死啦!吊你老母就係!
嘩 我無話自己黃藍, 但你開口埋口就爆粗 證明我話你地班上一代垃撚圾靠好彩先搵到幾皮係岩!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!
一畢業比個CEO你做好無?
正宗黃人思想,好似全世界欠佢甘
上一代同大陸人有咩福利?李嘉誠夠吾識起樓,佢夠有錢過地盤工人!甘一定有原因⋯經驗、人脈、財富等等都要時間慢慢累積

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 PM 發表
呢場運動失敗

好似我之前大學同學咁 明明佢功課離左題。老師比佢唔合格 ,佢利用學生會力量投訴老師迫校方換走老師! 這就是極端黃人既問題,以暴力解決問題,但無諗清楚問題核心

藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦

*但年輕人 你地下下唔用腦去硬碰 註定輸*

樓主提示”年輕人”有軟性方法去嬴(反政府)?

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 PM 發表
呢場運動失敗

之前班曱甴明明話所有辦法都用盡曬都冇用,先至用暴力硬碰硬㗎喎,到而家硬碰硬又衰埋嘞, 又要講返轉頭話其實仲有其他辦法唔需要用暴力?

不過而家講乜都冇用, 造反失敗就請接受應有嘅後果,就係會被趕盡殺絕,唔滿意嘅快啲離開香港。

引用:
呢場運動失敗

顏色革命,
你估會成功.
天真.

委內瑞拉,只有半天.
Bolton攪香港.

只有發緊夢,先至覺得有機會成功.

今天,你問黎智英?
係邊?

引用:
呢場運動失敗

就係因為你咁諗,所以黑暴先至失敗!

因為你由始至終都唔知自己衰响邊度!

俾你地玩多一次,你地都只會係輸家!

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!
唔好同我講年輕人乜都冇 ,
佢哋好多書都未讀完 ,工都未打過 ,
乜都冇都正常 。
就算做嘢啱啱三 、五 、七年 ,俾個ceo你做好唔好 ?

引用:
原帖由 3848 於 2021-10-20 01:02 PM 發表
哩場係黑暴,又可以叫顏色革命,唔係咩運動。
哩場係黑暴,又可以叫顏色革命,亦係一場流產嘅政變 , 唔係咩運動

14年旺角被人霸街果一刻起,黃營已經陷入失敗螺旋

鬥激進,用立場壓到事實,錯誤認知失敗原因,下次就更失敗,再做一次錯誤檢討...
黃人智商睇齊圍爐友中最戇鳩果條茂利,越大班人圍爐,出現智將降低成村人智商既機會就越大,行為越反智

黃人對藍人真正既諗法係,你只係無左份養妻活兒既工,我無左我既夢想(wet dream)!

團結大多數人,係革命必要條件。黃人點諗?我一個就係大多數。你唔認同因為你被洗腦。
笑鳩死,法西斯都要有槍有炮先敢咁樣講,你連棍都無幾多支,掟汽油彈都會燒到自己。

引用:
呢場運動失敗

藍唔係一定自私,而係人類都一定會自私的,好多藍人都未必會中意政府,只係更加憎有人破壞安定既社會,你話佢地自私,無人唔想安居樂業,辛辛苦苦工作都只係想安安樂樂咁過日子

應該反地產大享,而唔係政府

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]