• 瀏覽: 56,548
  • 回覆: 720
+3
引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-20 08:45 AM 發表
件案香港人殺香港人,
台灣點會 side 米飯養佢,
玩你咪玩你囉。
你守法意識咁薄弱
係黃色思想
再咁落去遲啲會去踎
信主耶穌幫到你幫到你

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-10-20 08:45 發表

你都ON鳩咩都應承
依家問題係出自台灣
乜鳩都唔講
一講到台灣你就奶
一隻手掌拍唔響 就係兩邊政府都堅持自己政治立場 先做成疆局 你改變唔到台灣立場 咪改變自己 唔係出黎話好同情你呀 潘媽媽就算 邊個唔識講?

如果真係中國台灣  就唔洗盼啦

問黃畜喇

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-20 07:36 AM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,出獄近兩年仍未赴台灣自首,死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強等人今早(20日)在政

鄧一哥係做到野 灰諧又得 強硬打黑暴又得。祝佢更上一層樓

潘母叫菜菜子對質好過啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/690604?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
鄧炳強唔憐憫潘媽媽,唔俾陳同佳去台灣,只可以去中國台灣。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-20 07:51 AM 發表
台灣省根本黐膠線, 自首都唔准入, 簡直為政治, 去到邪惡!
台灣又想借潘母唱獨腳戱搭台想係香港做多場大龍鳳咁喎……

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-20 07:51 AM 發表
台灣省根本黐膠線, 自首都唔准入, 簡直為政治, 去到邪惡!
點解唔可以去中華民國,一定要去台灣省。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-20 08:04 AM 發表

菜菜孑心硬只玩政治,萊民條命已唔係首要,更何況hk人
香港批准陳同佳去中華民國,一切搞掂。

還返一招

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-20 08:06 AM 發表
pk鄧除左講風涼話 搞政治 仲識做咩 不如你唔好同傳媒亂up 放低政治 應承哂台灣政府要求 咪可以解決件事
叫佢放下政治比陳同佳入境就得了

鄧炳強玩政治,唔俾陳同佳去中華民國。

引用:
原帖由 crunchcookies 於 2021-10-20 08:40 發表

不合理要求都要應承?妳就係政治先行,不講法治人!
咁如果有男人要強行進入妳身體,妳係咪樂意接受?人家要開開心一下可以嗎?
咁你要講法治 定幫潘媽媽先? 幫唔到請pk鄧講少d風涼話。

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-10-20 08:45 AM 發表

你都ON鳩咩都應承
依家問題係出自台灣
乜鳩都唔講
一講到台灣你就奶
人地可能本來就係台灣人都唔定呀。

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-10-20 07:44 AM 發表
路人皆知係台灣玩嘢,呢個媽媽究竟知道嗎?
係人都知係特區政府簡單野都做唔到 同台灣省搞司法互助有幾難

鄧炳強醒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]