• 瀏覽: 38,455
  • 回覆: 720
  • 追帖: 2
+3
自首都唔比, 真係世界奇聞.

錯就錯在, 死者唔係台灣人.

除非係台灣上空放佢落去,再打電話比台灣電視台,話有件咁事

引用:
原帖由 hkc1981 於 2021-10-20 08:05 AM 發表
潘老母直接到台灣省揾蔡英文省長抗議。
我們贊助你本週內機票,唔去或去唔到,上lFC頂樓申寃。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-20 08:06 AM 發表
pk鄧除左講風涼話 搞政治 仲識做咩 不如你唔好同傳媒亂up 放低政治 應承哂台灣政府要求 咪可以解決件事
不合理要求都要應承?妳就係政治先行,不講法治人!
咁如果有男人要強行進入妳身體,妳係咪樂意接受?人家要開開心一下可以嗎?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-10-20 08:06 AM 發表
pk鄧除左講風涼話 搞政治 仲識做咩 不如你唔好同傳媒亂up 放低政治 應承哂台灣政府要求 咪可以解決件事
咩要求?

引用:
你响呢度留言,唔需要用真名架喎,手Joke

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-20 08:15 發表

依家攪政治果個好似係潘大媽 同 呆灣政府喎
潘大媽唔去9叫呆灣政府 走去叫啲香港高官
呆灣明明係中國一部份 香港政府點樣同佢用國家層面溝通
人地緊係搞政治啦 但係你有心幫潘媽媽既話 就應該放低政治立場 台灣講咩都應承佢 而唔係出黎話深表同情就算

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-20 07:36 AM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,出獄近兩年仍未赴台灣自首,死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強等人今早(20日)在政

鄧一哥係做到野 灰諧又得 強硬打黑暴又得。祝佢更上一層樓

潘母叫菜菜子對質好過啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/690604?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
呢句精境
中國台灣

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-20 07:36 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,出獄近兩年仍未赴台灣自首,死者潘曉穎母親邀請陳同佳、保安局局長鄧炳強等人今早(20日)在政

鄧一哥係做到野 灰諧又得 強硬打黑暴又得。祝佢更上一層樓

潘母叫菜菜子對質好過啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/690604?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
唔知提出申請未未申請點批准。唔通慣咗唔洗申請

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-10-20 08:34 AM 發表
自首都唔比, 真係世界奇聞.

錯就錯在, 死者唔係台灣人.
又吾比死刑,即係叫台灣養佢至少二十年,真係彩你都傻。

件案香港人殺香港人,
台灣點會 side 米飯養佢,
玩你咪玩你囉。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-10-20 08:19 AM 發表
『是否到與台灣有邦交的國家要求引渡,都是他的自由………』

此話可圈可點
問題是有幾多國家同台灣係邦交國?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-20 07:51 AM 發表
台灣省根本黐膠線, 自首都唔准入, 簡直為政治, 去到邪惡!
仲要係灣灣通緝犯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]