• 瀏覽: 41,756
  • 回覆: 188
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-20 01:51 AM 發表
好想睇下幾時會有香港政府既高層罸下企呢?
香港班官都離晒地!!算把啦!

看圖作文,應該踎喺度小便

黃絲政治上腦,極端思想,自我中心,只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,只有立場,沒有是非,死性不改,呢d就係正宗黃色思想

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2021-10-20 05:38 AM 發表
有幾凍
北京今個禮拜好似得幾度。

引用:
原帖由 加燦 於 2021-10-20 05:58 AM 發表

無咁誇張吧。在加拿大打工嗰陣,零下十幾度走火警,不准返埋位攞衫,很多男人著住件裇衫,女人著住短裙便要走出街外,等十幾分鐘先可回辦公室,嗰啲就叫草菅人命啦。
我係加拿大華人住 Calgary ,都有呢啲經歷,佢地話係要練習火警走位,不過冬天真係好凍,好彩我將jacket放在工作位,一走立即攞jacket, 不過有班鬼佬就冇甘好彩, 個個都t-shirt在街等經理慢慢點人頭

看圖作文。。。

你冬天返工自己會唔會著翻件羽絨先?要你老細提供俾你嗎?你公司叫你出差北歐,你會著背心短褲而不自備禦寒衣物嗎?成件事都幾on9

有大褸佢自己唔著姐

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-20 01:48 AM 發表
海南航空一名空姐早前被發現身穿短裙夏裝制服,深夜在北京市的街頭,頂著寒風中瑟瑟發抖等車。事件引來不少輿論關注,有指海航主要領導幹部隨即就被

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211019/527170416700035072368427.jpeg/Wsm1qyLrLBE2AI9op0PGLKg1hNljFCe8TjrAv046wL8?v=w1280r16_9
練功

尼個空姐身材正,皮膚白

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-10-20 07:12 AM 發表
你冬天返工自己會唔會著翻件羽絨先?要你老細提供俾你嗎?你公司叫你出差北歐,你會著背心短褲而不自備禦寒衣物嗎?成件事都幾on9
難得見到有理性思維嘅人。

點解班領導著咁小衫,一齊受訓

引用:
原帖由 ecasp 於 2021-10-20 02:55 AM 發表
一定係啲領導要空姐著短裙
.

方便領導隨時上馬起機,你懂的.....

.

似M痛多d

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2021-10-20 07:00 AM 發表

北京今個禮拜好似得幾度。
咁仲著短裙

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-20 01:48 AM 發表
海南航空一名空姐早前被發現身穿短裙夏裝制服,深夜在北京市的街頭,頂著寒風中瑟瑟發抖等車。事件引來不少輿論關注,有指海航主要領導幹部隨即就被

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211019/527170416700035072368427.jpeg/Wsm1qyLrLBE2AI9op0PGLKg1hNljFCe8TjrAv046wL8?v=w1280r16_9
高層被罰合理,不過冇女高層?
但問題係學校都有轉換冬夏季,甘大間公司點會冇制度?加上如果真係凍,空姐自己唔識加件褸?又如果係剛落機追唔上氣溫急降,其實又怪得誰?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]