• 瀏覽: 10,720
  • 回覆: 135
+6
台灣論政節目,論政新聞多到嘔!YouTube 日講夜講。日論夜論,社會卻停滯不前!

想睇吓點放炮

引用:
原帖由 肥妹呀見過 於 2021-10-20 04:36 AM 發表

唔好打交呀,中國人唔打中國人呀
台灣依家有90%嘅人唔認自己係中國人

採陰門腫桶話,自己陰夠大,美國洋腸都無夠食,萬支太少

根本一開戰打殘哂呆灣所有電力設備,軍用民用機場,主要公路就報廢,圍封海岸就好快投降。

呆畜根本就要受硬,炸到佢地老母西飛起就啱啦!

首戰,即係終戰。。。哈!台灣全省,1日就投降啦。

台灣以咀炮加兵推已經完勝大陸

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-10-20 01:12 AM 發表

挑,人哋呆灣已經推演過,可以响第一輸攻擊保存兵力,並反攻取得大勝~
唔係隨便都可以有個呆字

台灣果邊真係全民階兵架,大陸一打台灣,台灣所有人都會馬上上網打嘴炮。

引用:
原帖由 煙民阿媽生賤種. 於 2021-10-20 12:50 AM 發表
導言:2021年10月3日,中國國際航空航天博覽會在珠海閉幕,會上展出多型中國自研武器裝備,其中數型裝備被指或在可能的台海衝突中扮演重要角色,相

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211019/527173726450487296734506.png/np-ZGlBHP-gfEYHvJsHsfgzd0IKKlPtshgFY3IYBWNw?v=w1280r16_9
解放軍PHL-191遠程火箭炮。
應該出售給阿拉伯國家,幫助巴勒斯坦人民復國。

引用:
原帖由 怒風 於 2021-10-20 08:40 AM 發表
台灣果邊真係全民階兵架,大陸一打台灣,台灣所有人都會馬上上網打嘴炮。
呆灣有四軍,1450網軍嘅咀炮最強。

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2021-10-20 07:11 AM 發表

台灣依家有90%嘅人唔認自己係中國人
係佢哋啲黑傳媒搞事呀,就同香港嗰200萬加零1個死人咁,乜乜太子站831咁去抹黑一樣,所謂九成係個笑話,要知佢哋喺大陸工作長短期計已經超過一成人,佢呢一成幾人仲有父母兄弟姊妹喺嗰邊,咁即係佔幾成人?

引用:
原帖由 肥妹呀見過 於 2021-10-20 09:05 AM 發表

係佢哋啲黑傳媒搞事呀,就同香港嗰200萬加零1個死人咁,乜乜太子站831咁去抹黑一樣,所謂九成係個笑話,要知佢哋喺大陸工作長短期計已經超過一成人,佢呢一成幾人仲有父母兄弟姊妹喺嗰邊,咁即係佔幾成人?
你知唔知好多響大陸揾食嘅都係台獨?選舉時返去投民進黨。

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-10-20 01:12 AM 發表

挑,人哋呆灣已經推演過,可以响第一輸攻擊保存兵力,並反攻取得大勝~
如果開戰,解放軍一定會集中火力先摧毀島上所有機場和攻佔所有交通樞紐,再在多個位置同時登陸或空降,一支冇空中支援嘅陸軍,面對解放軍強大嘅地面部隊,只有捱打。能夠捱一個星期已經係奇蹟。