• 瀏覽: 12,666
  • 回覆: 103
+4
引用:
原帖由 非洲皇帝 於 2021-10-20 09:34 PM 發表
一班㭍朱磚家,一班廢黃官,搞通關,唔肯跟內地政策一致,點搞都通唔到關
因為呢班高官+磚家,內心根本睇唔起大陸,成日只希望同外國通(豉油黨主席早幾日既講話已反映佢地心態)

其實一早計劃好啦

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-19 06:44 PM 發表
政制及內地事務局局長曾國衞今日(19日)在立法會表示,會爭取盡快舉行第二次會議,期望早日實現通關。曾國衞亦透露,疫情下有超過32萬人次透過「回港易」返港,至於透過「來港易」計劃來港的非港人超過8000人次。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202110/19/616ea032e4b0cf786e7a5121.jpeg

其實 ...
你老細做野洗唔洗你批準

你說得對,這女人都是黃,所以沒有積極配合。

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-10-20 09:05 PM 發表

明知要一致咁重唔做野.

疫情下有超過32萬人次透過「回港易」返港,至於透過「來港易」計劃來港的非港人超過8000人次。<-- 人地來就得.
如果你同內地交換, 你的人要來, 先比港人上去.
咁一早通左關啦.

成班人都唔知係到做乜.
莊閒你都未分清

第十次專家會議都冇用喇, 我們香港班高官和磚家意見接受, 態度依舊 對內地專家的要求陽奉陰違, 拖得就拖, 拖唔到就搞個唔湯唔水的出來敷衍下

市民對健康碼不抗拒,

https://www.dotdotnews.com/survey/answer/1450656846355501056

曾局長:香港人的訴求要香港與廣東省儘快通關,其餘噏乜野健康碼,打針,第N次會議,你去唸!我們不可以參與,也不感興趣,大膽些,你代表香港人,吾好甘縮骨,攞出勇氣!

政府在防疫、爭取中港通關等兩件事,一開始就錯,所以只能夠一個錯去冚一個錯、一直錯落去!大家去回顧一下跟新加坡嘅氣泡計劃,竟然矮化自己去遷就對方。你去睇下坡仔而家點樣?中國🇨🇳防疫成績全球第一,你跟咪得囉!幾十萬一個月,dllm陳笑恥你條冚家剷

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-21 08:19 AM 發表

因為呢班高官+磚家,內心根本睇唔起大陸,成日只希望同外國通(豉油黨主席早幾日既講話已反映佢地心態)

豉油黨主席講咩?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-21 11:39 AM 發表

豉油黨主席講咩?
佢話最重要同外國通關

何謂盡量一致??一致就一致
係必需一致

引用:
原帖由 dvddvdhk 於 2021-10-20 08:00 PM 發表

太空船都對接幾十次,香港同國內都對接唔到,香港淪落仲有因!
根本就係個天仙局。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]