• 瀏覽: 51,427
  • 回覆: 463
  • 追帖: 1
+28
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-19 06:18 PM 發表
乜都假,最緊要都係身體健康
入去畀人[操]fit d啦

引用:
原帖由 lingling_cc 於 2021-10-19 06:06 PM 發表
護士都冇得做,讀黎浪費資源
護士要無案底?... 

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2021-10-19 06:21 PM 發表

護士要無案底?... 
申請註冊個陣,你需要披露有無曾經
在香港或其他地方被裁定犯任何可判處監禁的罪行。

癡到好勻循, 改判醫院令, 終身留喺精神病院比較合適 

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-19 06:18 PM 發表
乜都假,最緊要都係身體健康
你個願望並非由人民共同認可, 所以唔可以咁講

我都不認為這是合理的判決

男o既應該掉海去餵魚
靚女捉去火坑
豬扒捉去耕田

反轉中大縱火破壞 拋擲汽油蛋數百枚佔 領二號橋多天危害道路使用者 判囚期太少🧐不足反映嚴重性🤔
藤條打人刀判7年 刑事罪行比較對照 案件不符公平公義平等判刑原則比例 大細判刑懲罰令人咋舌🤔

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-19 06:03 PM 發表
編按:2019 年 11 月 11 日,中文大學爆發激烈警民衝突,5 名中大學生被控於二號橋及環迴東路一帶參與...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/cu-04.png

符凱晴陳情信全文:

法官閣下:

首先表明,我無意以這封求情信來博取法官閣下的憐憫。

在還押期間,感化官向 ...
寫到後悔及反醒,即係知有錯啦

法例唔係經市民討論制定?你咪執一身彩囉,通常市民都要求將犯罪法者重判

吹水不能脫罰
黃絲不能脫獄

錯就係錯,殺人放火,在任何時候都係錯,不要扮清高
法律不是要令你認同,且亦不需你認同
法律是要你遵守,不守就如現在  on9
如你有機逃亡美英等國,嘗試講同一樣話吧!
不過,我想你到時只會汪汪汪數聲

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-19 06:03 PM 發表
編按:2019 年 11 月 11 日,中文大學爆發激烈警民衝突,5 名中大學生被控於二號橋及環迴東路一帶參與...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/cu-04.png

符凱晴陳情信全文:

法官閣下:

首先表明,我無意以這封求情信來博取法官閣下的憐憫。

在還押期間,感化官向 ...
比你封左路我又有得揀,我又認可你咁做?燒野扔石射箭又係岩?屌你喇。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-19 06:05 PM 發表
仆佢條街掟磚掟死人, 放火燒人, 掟汽油彈 ... 叫不流血示威?
不流血示威------> the rioters( 不流血)
not u or other ppl

真白痴,有咩法例係會全民認同?
自以為是到咁?呢啲真係冇得救!

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-19 06:10 PM 發表
條仆街偷換概念啫,中大生向警察擲汽油彈,咁都唔認暴動?咁點先算?

從來任何國家既法律,都唔會得到全民審批/辯論+投票通過既
係美國國會咁做,死左喇,仲有得寫信比法官。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]