• 瀏覽: 2,116
  • 回覆: 14
荃灣驚現持雙刀怪漢。今早(19日)11時54分,警方接報指,大河道18號對開有一名男子手持兩把啹喀刀在街上遊走。警員趕至...

唔該政府唔好再成日話唔好歧視精神病人, 要比佢地融入社區呢的門面說話, 呢的神經佬, 經常傷害無辜市民, 呢的人, 有病就係有病, 事實根本就改變唔到, 呢班人, 根本應該同社會隔絕, 因為唔知佢地幾時會發作, 因為同情佢地而令無辜人士受到傷害, 咁樣又對受害人又公平咩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211019/mobile/bkn-20211019123743789-1019_00822_001.html

條友想點

好恐怖呀..

都話左荃灣多黃L架啦

全灣係黃曱大本營,是旦斬死幾件都會係黃曱!曱心黃黃!

好明顯係手足啦。

TAKE 左野..

佢命大,是旦有個警察路過,佢已經俾警察射死咗

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-10-19 03:20 PM 發表
美國就係.

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-10-19 03:06 PM 發表
荃灣驚現持雙刀怪漢。今早(19日)11時54分,警方接報指,大河道18號對開有一名男子手持兩把啹喀刀在街上遊走。警員趕至...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211019/photo/bkn-20211019123743789-1019_00822_001_01b.jpg?20211019145600

唔該政府唔好再成日話唔好歧視精神病人, 要比佢地融入 ...
呢個表面做到比人睇極似精神病患者,最怕表面睇唔到,出奇不意嚇你一驚嗰啲先係恐怖~~~
亦可能帶著狗隻既人,就已經係精神病患者或情緒病患者都唔定,因為房署批准呢啲人可以養狗.

十分恐怖, 要小心。

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-10-19 03:25 PM 發表

美國就係.
講得十分正確.  香港警察衹會做樣,唔會真係開槍(除非向著人斬)~~

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-10-19 03:25 PM 發表

美國就係.
香港都係,有警察見到佢,警察一定唔敢放佢走,睇佢又傻到唔會自己放低刀,更加似會情緒激動舉起刀衝向人,一早晒所有開槍條件,佢自然會俾警察射低,而警察點睇都會刺激佢去到符合開槍條件

曱甴痴L線

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-10-19 03:20 PM 發表
美國咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]