• 瀏覽: 3,282
  • 回覆: 18
+4
南韓計劃下月開始,以「與病毒共存」策略應付新冠疫情。

南韓周一開始,容許在首都圈舉行的室外體育賽事,讓已完成接種的觀眾入場觀看,上限為場館可容納人數的三成,室內則是兩成。

而在「與病毒共存」策略下,南韓將繼續逐步放寬防疫限制,但會保留強制戴口罩措施,政府預料會引入「疫苗通行證」制度。當局估計,實施「與病毒共存」策略後,單日確診個案最多會上升至約五千宗。

而南韓周一新增病例有1,073宗,當地目前有逾七成八人接種了至少一劑新冠疫苗,六成四完成接種。

美帝承傳日帝731部隊發展生既化武器真係名不虛傳

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/616e2f73e774ffd818c80f69/南韓擬下月起實行與病毒共存策略-逐步放寬防疫限制

即係由得百姓自由地感染病毒後去死

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-10-19 02:57 PM 發表
南韓經濟頂不住了…要錢唔要命,好彩中港澳可內循環

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-10-19 02:57 PM 發表
南韓經濟差.
再唔與病毒共存, 都係無命.

應付不了,索性躺平。

全部人都感染過就唔當係一個病

on9,咁以後唔好再研究新藥,永遠同病毒細菌絕症共存啦!世上唔需要再有醫生一樣。

仆街投降了,真係對得著選民囉。

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-10-19 04:18 PM 發表
冇人知有冇後遺症..
好似水痘病毒病發後.數十年後會有機會生蛇..
一陣新冠病毒,短期有機會復陽..
長期可能等十年廿年,會在身體某處再引發病害..
或者一些研究,新冠病後會影響到男性精子數量及能力..
到時與病毒共存國家就大大鑊...

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-10-19 17:25 發表

冇人知有冇後遺症..
所以大陸唔想同病毒共存

咪係
英國抗疫失敗
美國又失敗
新加坡又失敗
南韓又敗
通世界都失敗
得中國成功

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-10-19 05:25 PM 發表

冇人知有冇後遺症..

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-19 06:01 PM 發表
咪係
英國抗疫失敗
美國又失敗
新加坡又失敗
南韓又敗
通世界都失敗
得中國成功
琴曰先話拜登召見文在寅,今曰就

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-10-19 04:18 PM 發表
外表睇黎無咩事,但不能勃起,無晒精子

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]