• 瀏覽: 48,639
  • 回覆: 287
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 輪皇 於 2021-10-19 08:22 AM 發表

聽講中國巳經拒絕了美國nasa加入中國太空站的申請。
中國是好意啊。
NASA 申請加入中國太空站違法了,違反了《沃爾夫法案》
NASA 雖然厚着臉皮知法犯法,中國還是得提醒它。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-19 08:36 AM 發表

唔同既.....
咁7多份夾, 同自己單拖起........有成就感+開心好多

成班夾錢買架車黎輪流用開心d, 定自己有架開心???
係呀,自己單拖呀,真係唔知班航行科技人才去邊度讀書,哈哈哈。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-19 03:49 AM 發表
中國太空站用中文,外國太空人學好中文未?
Q博士

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-10-19 08:58 AM 發表

係呀,自己單拖呀,真係唔知班航行科技人才去邊度讀書,哈哈哈。
係呀.....國際太空站, 大陸又冇份又未上過........
都唔知大陸點解起到
讀書就得???

咁國際太空站係俄羅斯主導.....又真係唔能關美國事

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-10-19 04:00 AM 發表
香港幾時會有第一個太空人?
上太空做火魔法師?

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-19 08:03 AM 發表

華僑即係中國人啦, 咁唔計啦
正確應該叫華裔

小心㗎頭攪鬼

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-19 09:04 AM 發表

正確應該叫華裔
華僑是指定居在國外的中國公民,其中“定居”是指中國公民已經取得住在國長期或者永久居留權,並已在住在國連續居留兩年,兩年內累計居留不少于18個月;中國公民雖未取得住在國長期或者永久居留權,但已取得住在國連續5年以上(含5年)合法居留資格,5年內在住在國累計居留不少于30個月,視為華僑!!

引用:
原帖由 200888 於 2021-10-19 08:04 AM 發表
尾國話中國強迫勞動所以唔駛預尾國喇!
美國班政客好難放得低面子

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-19 08:04 AM 發表

我見好多黃店門口有
見到既我唔會入

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-19 08:12 AM 發表

真係比錢解決到既先大把人申請
美國班傻西富豪, 飛去太空邊1陣咪天價lor
有錢就任性。
不過勁唔環保。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-10-19 08:22 AM 發表

太空站人地玩左半個世紀啦,強國傻毛未見過少見多怪?
唔會永遠領先。
有句說話叫後來居上。

"無可能, 大陸咁落後, 太空站一定係假的, 大陸造假就真..."
黃屎說...

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-19 03:45 AM 發表
中國神舟十三號載人飛船順利進入太空並與天和核心艙對接,3名航天員進入天和艙。俄媒刊文稱,中國正考慮邀請外國航天員進入中國太空站,並可能與國

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/8e5d4f74eac1ee78b7a8ed6e10a93b77.jpg/L1ir9HYIcoxHDoho-8E6xRIkf0drbiVt2n_Ax9p_wMc?v=w1280r16_9
5眼白皮冇尊嚴,無賴慣,唔知咩叫面子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]