• 瀏覽: 6,357
  • 回覆: 79
+2
台灣殺人案死者潘曉穎的母親今日(18日)透過網台發布錄音,邀請保安局局長鄧炳強及疑犯陳同佳等人,周三到政府總部「面對面問清楚」。保安局發言人晚上指,台灣容許陳同佳入境已可結案,強調解決事件主導權在台灣當局。發言人表示,特區政府已多次指出香港現時沒有法例容許政府強行將陳同佳送到台灣,特區政府一直希望陳同佳可盡早赴台承擔法律責任,現時解決事件、批准陳同佳赴台的主導權在台灣當局,只要台灣當局批准,雙方警務單位便可展開行程安排研究。

潘母真心解決件事應該去台灣日日開記招指斥為何不批准陳同佳入台申請,而唔係不停批評政府。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202110/18/AP616d8a2ce4b08e6c88a79ea4.html

有人搵錯投訴對象

潘母一直以來舉動好唔正常,末曾批評指責台灣

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-19 12:14 AM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎的母親今日(18日)透過網台發布錄音,邀請保安局局長鄧炳強及疑犯陳同佳等人,周三到政府總部「面對面問清楚」。保安局發言人晚上指,台灣容許陳同佳入境已可結案,強調解決事件主導權在台灣當局。發言人表示,特區政府已多次指出香港現時沒有法例容許政府強行將陳同佳送到台灣,特區政府一直希望陳同佳可盡早赴台承擔法律責任,現時解決事件、批准陳同佳赴台的主導權在台灣當局,只要台灣當局批准,雙方警 ...
呢度係人都知啦,只係呢個潘母唔知囉,咁你話點解呢,大家都心知肚明啦。

潘母自己再重推逃犯條例啦, 唔通叫政府犯法咩!!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-10-19 12:20 AM 發表

呢度係人都知啦,只係呢個潘母唔知囉,咁你話點解呢,大家都心知肚明啦。
希望有正義記者追問一下佢,問題不在香港

引用:
原帖由 whoamiar 於 2021-10-19 12:22 AM 發表
潘母自己再重推逃犯條例啦, 唔通叫政府犯法咩!!
菜菜話過就算修例都唔會接收㗎

二個方案
1. 挷條能樣上簽-20空降台灣
2.挷條能樣上五頭大飛無人駕駛,一路向東,各安天命

引用:
原帖由 mhz 於 2021-10-19 01:11 AM 發表
二個方案
1. 挷條能樣上簽-20空降台灣
2.挷條能樣上五頭大飛無人駕駛,一路向東,各安天命
台灣一樣唔收

附件

20211018_60744a11648812717535DKA7qjjZri6W.png(178.49 KB)

有正義記者追問潘母:

1.會要求台灣批准陳同佳入台申請,

2.所謂聯絡台灣當局電話從那裡獲得

3.有無直接與台方聯絡過?

4.有否收過台方所謂的慰問金

5.會否親身去台灣要求與蔡英文開記招,質問陳同佳不獲入台理由

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-19 12:14 AM 發表
台灣殺人案死者潘曉穎的母親今日(18日)透過網台發布錄音,邀請保安局局長鄧炳強及疑犯陳同佳等人,周三到政府總部「面對面問清楚」。保安局發言人晚上指,台灣容許陳同佳入境已可結案,強調解決事件主導權在台灣當局。發言人表示,特區政府已多次指出香港現時沒有法例容許政府強行將陳同佳送到台灣,特區政府一直希望陳同佳可盡早赴台承擔法律責任,現時解決事件、批准陳同佳赴台的主導權在台灣當局,只要台灣當局批准,雙方警 ...
怎么可以容許一個低等省份拒絕入境?
直接由黨中央指令呆灣批准就行

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-19 11:49 AM 發表
有正義記者追問潘母:
1.會要求台灣批准陳同佳入台申請,
2.所謂聯絡台灣當局電話從那裡獲得
3.有無直接與台方聯絡過?
4.有否收過台方所謂的慰問金
5.會否親身去台灣要求與蔡英文開記招,質問陳同佳不獲入台理由
可唔可以加多一句問,佢會唔會揾過咗去嘅所謂手足幫手揾台灣高層當面對質呢

引用:
如果陳同佳偷渡去台灣省自首, 台灣省會唔會唔受理而遞解出境呢?

反正臺灣都係中國一部份,不如係大陸審仲簡單。

台灣方面
一直係度玩野 ...   

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]