• 瀏覽: 2,290
  • 回覆: 48
認罪但係未服刑嘅殺人犯就通街走
冇認罪亦都未經審判嘅政治犯就未審先囚

========================

據了解,陳同佳目前已離開警方提供的安全屋,鄧炳強在《有線》的專訪中指,陳同佳的情況與西環的士司機謀殺案中一度被通緝的疑犯不同,陳同佳在香港犯的法例已經服刑完畢,是「很願意」回台灣承擔的人。
至於市民若在街上碰到「殺人犯」是否會害怕,鄧炳強稱難以控制市民心中想法,但香港有「好多」殺人犯服刑完畢後,「都係一個人嚟,都要正常生活架」。記者追問是否意指市民應原諒陳同佳,鄧炳強未有正面回應,僅稱法例上這個人在香港罪行已完結、已服刑....

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/a據報陳同佳已離開安全屋-鄧炳強都要正常生活-無法協調陳與潘母會面?fbclid=IwAR3ejUnaCSbUDdzpk5hzZ6-jfPezgib-NZ0uBwfbMWPphDwL2EzUixkzqQg

陳生係香港法律面前係冇罪
大把人犯佐法, 私了, 打爛晒d野..然後去佐英美台灣...都捉唔到佢去坐監啦
而且只要一日係民進黨執政...都唔會去到台灣自首
當年喬治布殊話伊拉克有大殺傷力武器.. 係伊拉克殺佐好多人..又唔捉佢去審判一下

我係佢就唔理呢個潘母..
最多離開香港去東南亞或者大陸重新生活

逃犯條例撤回咗架啦
有200幻+1撐佢
俾條友獻世通街條條Fing咪仲好

以後去呆灣小心2個去1個反

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-18 10:28 PM 發表
佳哥係唯一一個焗腸會幫嘅年輕人
都係多得200萬保佢仲有台灣撐

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-10-19 06:28 AM 發表
而家轉哂口風
係台灣唔收
咁當初立法做乜?
玩香港人?
好似係你過左兩年都唔了解成件事。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-18 10:28 PM 發表
佳哥係唯一一個焗腸會幫嘅年輕人
局長可以覺得佢年輕有為,係可造之才。

台灣佬玩政治玩到冇人性。 黃黑柒仲以為台灣係天堂。 
潘母應該睇精神病醫生。 
漢奸黃黑仆街應該睇睇英國人如何扇動印尼排華殺害50萬華僑。 回頭看看自己係幾咁戇鳩。  

引用:
原帖由 textxt 於 2021-10-19 07:41 AM 發表

好似係你過左兩年都唔了解成件事。
唔係唔了解, 係故意裝睡。

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-18 08:43 PM 發表
認罪但係未服刑嘅殺人犯就通街走
冇認罪亦都未經審判嘅政治犯就未審先囚

========================

據了解,陳同佳目前已離開警方提供的安全屋,鄧炳強在《有線》的專訪中指,陳同佳的情況與西環的士司機謀殺案中一度被通緝的疑犯不同,陳同佳在香港犯的法例已經服刑完畢,是「很願意」回台灣承擔的人。
至於市民若在街上碰到「殺人犯」是否會害怕,鄧炳強稱難以控制市民心中 ...
喺第2度殺咗人,認埋,都可以有正常生活?唔怪得有啲仆街話呢度會成為逃犯天堂

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-10-19 07:47 AM 發表
台灣佬玩政治玩到冇人性。 黃黑柒仲以為台灣係天堂。 
潘母應該睇精神病醫生。 
漢奸黃黑仆街應該睇睇英國人如何扇動印尼排華殺害50萬華僑。 回頭看看自己係幾咁戇鳩。  
中國人思維。

of coz, 冇咗逃犯條例,換來國安法。曱甴都抵死啦

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-10-19 06:28 AM 發表
而家轉哂口風
係台灣唔收
咁當初立法做乜?
玩香港人?
下? 曱甴反對修例唔俾玩司法互助吖嘛, 咁呆灣俾大粒墨入境自首咪成為唯一解決辦法囉, 乜你d曱甴而家轉晒口風, 咁當初搞咁多嘢爭取國安法做乜? 玩香港人?

主題標籤 #鄧炳強
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]