• 瀏覽: 15,234
  • 回覆: 108
+6
中俄聯合海上軍事演習上周四(14日)至周日(17日)在俄羅斯彼得大帝灣舉行,日本有民眾在演習結束翌日,拍到大約10艘中俄

中俄大軍直接穿越日本領海津輕海峽,架仔一粒聲都唔敢出,怕被轟!?
而美英澳日演習靜雞雞走咗去孟
加拉,避開中俄艦艇🤭🤭🤭

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1018_00992_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
南北夾擊駐日美軍

如果日本仔夠膽喺南海搞事...第一個滅左佢 

日本的美軍有無嚇到瀨尿呢!?🤣

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-10-18 08:51 PM 發表
如果日本仔夠膽喺南海搞事...第一個滅左佢 
習主席講過對台是(希望)和平統一,但無話唔打架仔啵,而且㗎仔講明會放核廢水落海。。。
打台喺自己人打自己人,打㗎仔就真係為咗地球安全唄!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-18 08:52 PM 發表
日本的美軍有無嚇到瀨尿呢!?🤣
屎尿一齊賴。

開戰了

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-18 09:14 PM 發表

習主席講過對台是(希望)和平統一,但無話唔打架仔啵,而且㗎仔講明會放核廢水落海。。。
打台喺自己人打自己人,打㗎仔就真係為咗地球安全唄!
架仔使乜打㗎,梗係喺佢前面條海溝掉啲深水炸彈落去啦.佢哋而家播緊日本陸沉.

日本政府半句聲也不敢說中俄侵犯領海

中方陣容豪華
055大驅南昌號,052D昆明,兩隻 054A,一隻二萬噸補品艦

引用:
原帖由 6674 於 2021-10-19 08:27 AM 發表
中方陣容豪華
055大驅南昌號,052D昆明,兩隻 054A,一隻二萬噸補品艦
又黎?!
八月尾先穿越日本宗谷海峽去阿拉斯加
計我話,中俄應該互換一兩個客位在海參崴和三亞。

引用:
原帖由 6674 於 2021-10-19 08:41 AM 發表

又黎?!
八月尾先穿越日本宗谷海峽去阿拉斯加
計我話,中俄應該互換一兩個客位在海參崴和三亞。
都係唔錯嘅提意。🤭

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-10-19 08:16 AM 發表
日本政府半句聲也不敢說中俄侵犯領海
自由航行嘛

日本仔都戇撚鳩鳩...跟隨美國起舞..
完全不考慮地緣政治因素...
第一個搞就搞撚硬你啦日本仔....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]