• 瀏覽: 22,561
  • 回覆: 114
+2
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 05:35 PM 發表
澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明日(19日)正午12時起放寬經珠澳口岸入境的防疫措施,即僅需持

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211018/photo/bkn-20211018161023266-1018_00822_001_01b.jpg?20211018165452

澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明 ...
師兄, 你真係講得貼切呀!一嘢篤爆現時林鄭和陳肇始的無能, 兩人左搖右擺的政策的確是現任政府的縮影, 若非有出身於警隊的李家超、鄧炳強等兩三個猛將坐鎮, 現在真係唔知點算呀!

看來習主席所說的“為官避事平生恥”, 將會適用套用在林鄭的餘下任期。

阿爺點會睇唔出你呢個香港特首暗度陳倉,係呢個死八婆覺得自己好似好叻,實際就硬實九。

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-10-18 08:28 PM 發表

「知又點??係唔做,咬我食??」哩班AO王依家就係咁嘅心態
因為佢哋屋企人系外國唔係中國囉!唔通關對佢哋無影響的。

香港阿娥要自成一格,死都唔肯跟阿爺用健康碼,無得隔離,市民多得佢唔少,想返國內的,天天炒蝦拆蟹

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 06:24 PM 發表
我剛才聽香港電台, 聽到主持人講深圳的對接官員將會來香港考察, 都唔知流定堅, 香港乜都唔做, 深圳官員來香港睇乜嘢?
要考察定先,下屆換走隻毒🦢就可以用新措施通關

有咩辦法呀!某些香港人日日請私隱,而班高官又真系聽晒佢哋講。私隱你一出世就沒啦!

引用:
原帖由 半夜硬硬的樹根 於 2021-10-18 08:32 PM 發表
一個國家用同一個健康碼好正常啫
國內健康碼係省級操作,各省不同例

中央擺明唔妥777政府,通關無期了

林鄭今次真係要檢討吓自己同妳班庸才班底喇! 

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-18 07:49 PM 發表
咪唔同大陸通囉同世界通
世界經香港都係想入大陸  on9

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 07:51 PM 發表

Exactly!
曱甴果然無常識

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-18 08:01 PM 發表

唔知有唔假,但大陸公布既數據,香港出口,大陸佔成半。而系香港既投資。大陸過萬億美元。。無論系出口同投資。中國佔既比例,仲大過歐美好多。。。只系平時無人講,以為歐美發達,就比錢香港使咁
你信曱甴講嘅嘢  無大陸救  香港一早死撚咗啦

只係一件事就睇到淋病係幾咁垃圾澳門🇲🇴話全民檢就檢、高危區全檢幾日就OK、我係祖國高官、見你做得咁好都馬上通關啦相返死全家的淋病垃圾中之垃圾

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 06:12 PM 發表

大陸各省市都時不時有人中招, 但都係可以追蹤到源頭而及時截斷傳播鏈, 因為大陸有健康碼+行程碼, 澳門上次中招都搵到源頭及全民強檢, 阿爺睇到澳門人聽教聽話, 當然有獎賞.
師兄講出重要一點 : 澳門"追查"到源頭
呢點就係國內疫情控制需要嘅節點

而香港嘅做法係
只要疫情冇擴散
所謂源頭根本就係斷九估

打香港一巴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]