• 瀏覽: 49,087
  • 回覆: 687
+7
都係被迫出黎

呢個大媽同梅艷芳老母一樣咁煩

不同地區有不同法律,但如果証據確鑿的謀殺案,判決應該是大同小異,香港律政司何不與台北政府商議,因為殺人犯在台灣犯案,而且物証在台灣,理應在台灣受審,如果台灣方覺得要養人犯成本太高,可以和香港政府研究犯罪者在港伏刑。

陳同佳可能要等中國武統台灣先可以受審

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-18 12:42 PM 發表
潘母叫香港政府 叫駱主任就咁大聲 但唔見佢出聲叫菜菜子嘅 ?
已經知道袋左150萬台幣,未知既只有潘母同菜菜子先知

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2021-10-18 05:28 PM 發表

已經知道袋左150萬台幣,未知既只有潘母同菜菜子先知
袋咁少就出賣良心

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-18 01:08 PM 發表
出席有乜意思??
潘母做騷,多啲人出席,場騷咪好睇啲囉。

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-18 12:42 PM 發表
潘母叫香港政府 叫駱主任就咁大聲 但唔見佢出聲叫菜菜子嘅 ?
受人錢財

引用:
原帖由 estateman 於 2021-10-18 04:58 PM 發表

反智的人
反為同情包庇
剎人犯
潘母幾衰刀糸受害人之一
陳同佳剎人糸事實
剎人填命天公地道
x2

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-18 12:46 PM 發表

金主不能吊
俾師兄睇透左先

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 18-10-2021 12:50 PM 發表

政治真係好醜惡
惡過黑社會

政治淩駕一切

如果我係陳就直接同佢講,係我做既,你叫台灣搵人拉我啦,睇佢有乜反應

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 18/10/2021 12:39 發表
觸發港府前年修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,自前年10月因洗黑錢案出獄後,至今未起行前往台灣自首,至今年6月離開警方安全屋。案中死者

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201028/398184211452268544354827.jpeg/KtKSbFJjFQAtfk8AbFC9n1HjkZ-WqnrsoJwzTKCcM0w?v=w1280r16_9
甚麼以民為主
大家睇清楚未
呆灣絕對無站係潘母立場處理事件

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]