• 瀏覽: 49,125
  • 回覆: 687
+7
引用:
原帖由 faigary 於 2021-10-24 06:03 PM 發表

你不停咁扣帽子老屈係無用,
講左咁耐你都仲係屈

2019大家都在反送中, 不是反修例

無人反對送台, 有人要綁來抽水抽出鑊仲試圖轉移視線?

講左十九幾萬次,香港唔係大陸, 唔係求其做d野講d野就轉移到視線當無事

你繼續你既行為係無用
兩地(香港及台灣) 無引渡條例

如果單一案特事特辦,咁引渡條例就全世界都唔使搞引渡協議了

而香港及大陸同時都無協議...台灣都係中國地方林鄭想順便搞埋啦!

咁林鄭又無錯阿~想修例

點知辣興左班曱甴,  經過2019年...反而覺得林鄭呢單做得幾好

長痛不如短痛...起曬班曱甴底!!!  清楚曬曱甴係香港啲班底

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 06:29 PM 發表

違法就係違法 點解有正途要反對 反對完又要政府違法
其實咁樣好虛偽
口口聲聲違法,又係度誤導人,立條一次過法例去做陳case,立左跟住做,違乜法? 係真真正正衣法辦理!

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-24 07:21 PM 發表

口口聲聲違法,又係度誤導人,立條一次過法例去做陳case,立左跟住做,違乜法? 係真真正正衣法辦理!
咪有人解釋比你聽 同現有法例有衝突 你係咪真係理解能力咁差?

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 07:24 PM 發表

咪有人解釋比你聽 同現有法例有衝突 你係咪真係理解能力咁差?
咁咪立一條一次性法例囉

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-24 07:29 PM 發表

咁咪立一條一次性法例囉
咪有人解釋比你聽 同現有法例有衝突

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 08:11 PM 發表

咪有人解釋比你聽 同現有法例有衝突
籍口姐,睇條例點寫,最好吾使做

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-24 08:40 PM 發表

籍口姐,睇條例點寫,最好吾使做
又係藉口 然後我又答你黃甴果然係法律第2
然後你係咪又係答我依啲論點不值一駁
無限LOOP

引用:
原帖由 狄克 於 2021-10-24 07:21 PM 發表

兩地(香港及台灣) 無引渡條例

如果單一案特事特辦,咁引渡條例就全世界都唔使搞引渡協議了

而香港及大陸同時都無協議...台灣都係中國地方林鄭想順便搞埋啦!

咁林鄭又無錯阿~想修例

點知辣興左班曱甴,  經過2019年...反而覺得林鄭呢單做得幾好

長痛不如短痛...起曬班曱甴底!!!  清楚曬曱甴係香港 ...
順便? 大劉澳門一早知問題所在
係唔係政治抽水,路人皆見。
香港人好敏感,國安當初夠話叫下口號無事,大家繼續有示威既權利,有實在組識或行動之類反政權先會拉
今天連「香港加油」都容不下, 你話香港人反錯?
如果條例通過, 好明顯你入過大陸回港或可進化到你無入過大陸, 大陸說了算,你就會被拉。 今天說點樣法官特首批之類,最後話事咪又係中央。 國安已經係一個好例子。 不過依個都題外話。
最重要係政治觸覺太低,無諗過香港人咁大反應,繼續堅持,最後一鑊泡, 大家無可能期望台灣當無事發生,乜都唔理由你入境。 講到底,乜原因都好,死既人同犯都係香港人, 最後係責無旁貸,也不可能將事件推到示威,因為抗議送中同修例台灣無關。
其實要講都講過,你睇番之前回覆,無可能每一個問我都覆一次。

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 06:28 PM 發表

其實我真係同意你 我亦諗左好多理據去支持你
台灣疫情啦 台灣疫苗啦 近啲高雄大火啦
遠既太多啦 我真係數唔哂

台灣政府連台灣人命都唔理 佢唔理香港人真係好正常
我曾經有念頭覺得台灣會為公義 我真心羞愧 可唔可以原諒我
要講大陸都可以好多野講, 唔通又同你講大躍進,文化革命,再唔係四川地震定華東水災,
死幾多人, 政權繼續運作,每次搵幾個地方官頂左就算。

一單還一單,如果廢到一個點要用其他事件去轉移佳仔案,睇怕你又失敗收場。
我講過好多好多次,依種轉移視線做法係香港係註定失敗

引用:
原帖由 faigary 於 2021-10-24 11:25 PM 發表

要講大陸都可以好多野講, 唔通又同你講大躍進,文化革命,再唔係四川地震定華東水災,
死幾多人, 政權繼續運作,每次搵幾個地方官頂左就算。

一單還一單,如果廢到一個點要用其他事件去轉移佳仔案,睇怕你又失敗收場。
我講過好多好多次,依種轉移視線做法係香港係註定失敗
我只係同意你講唔應該旨意台灣會執手尾既說法🤫
做咩一講台灣問題就上綱上線去搵其他地方去比🤫
用依種手法去掩飾台灣問題注定失敗🤫

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 11:34 PM 發表

我只係同意你講唔應該旨意台灣會執手尾既說法🤫
做咩一講台灣問題就上綱上線去搵其他地方去比🤫
用依種手法去掩飾台灣問題注定失敗🤫
你講左乜你自己知,單係講台灣唔應該執香港政府手尾咁簡單?

引用:
原帖由 faigary 於 2021-10-24 11:45 PM 發表

你講左乜你自己知,單係講台灣唔應該執香港政府手尾咁簡單?
我同意你依個觀點唔代表我要同意你其他觀點
你就將啲觀點綁埋成個套餐要人受?🤯

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-10-24 11:47 PM 發表

我同意你依個觀點唔代表我要同意你其他觀點
你就將啲觀點綁埋成個套餐要人受?🤯
傾左咁多野,我唔知你講邊樣,不過台灣唔應該執手尾都係其中重要既討論。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]