• 瀏覽: 38,461
  • 回覆: 203
+5
引用:
原帖由 男E 於 2021-10-18 12:17 PM 發表
人民力量副主席譚得志(快必)去年涉嫌多次在街站叫喊「光復香港
時代革命」等口號,被控發表煽動文字等共14罪。案件今日在區域法院續審,嶺南大學歷史系教授劉智鵬作供,再次以歷史角度解釋「光復香港
時代革命」意味的起源及演變,控方又提到劉智鵬本月初再撰寫第二份報告,回覆辯方專家證人香港大學語言學教授梁曉姿。

案件由國安法指定法官陳廣池審理,控方由署理副刑事檢控專員周天行代表,辯方由資深大律師蔡 ...
唔知呢啲賊人有冇捉到👇

https://fb.watch/8Rjs1FTgTL/

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-18 12:17 PM 發表
人民力量副主席譚得志(快必)去年涉嫌多次在街站叫喊「光復香港
時代革命」等口號,被控發表煽動文字等共14罪。案件今日在區域法院續審,嶺南大學歷史系教授劉智鵬作供,再次以歷史角度解釋「光復香港
時代革命」意味的起源及演變,控方又提到劉智鵬本月初再撰寫第二份報告,回覆辯方專家證人香港大學語言學教授梁曉姿。

案件由國安法指定法官陳廣池審理,控方由署理副刑事檢控專員周天行代表,辯方由資深大律師蔡 ...
講句[香港加油]都唔得啦~
香港?97前嘅香港就係香港,
宜家已經比燦頭玩死曬啦,仲香港?
香到連香都上埋嘅香港呀?

引用:

呢條武大郎,當初全力出位想選立法會!點知出師未捷身先死!

慢必話入面自由過出面
呢條死廢坑無撚用
選又選唔贏,自己友都唔會尊重佢
淨係得把口打飛機就叻

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2021-11-15 11:45 AM 發表

講句[香港加油]都唔得啦~
香港?97前嘅香港就係香港,
宜家已經比燦頭玩死曬啦,仲香港?
香到連香都上埋嘅香港呀?
D字句俾濕九黑暴黃曱甴玩串晒啦, 福街, 你講黎多九餘啦。

引用:
原帖由 肥妹呀見過 於 2021-10-25 01:17 AM 發表

唔知呢啲賊人有冇捉到👇

https://fb.watch/8Rjs1FTgTL/
消防助攻

專家證人其實係邊一科專家? 

2代美國隊長都坐6年,快必情節更嚴重,所以應該坐10年以上。

引用:

唔洗講咁多終身監禁就對啦🤔🤔

快d送條仆街快咇屎踎監啦!

呢個仆街低鳩死

引用:
原帖由 煩Q死 於 2021-10-18 07:30 PM 發表

鄧小平講過香港不能作為反共基地你班粉皮以為有鬼佬撐腰阿爺就唔敢郁你吖真係白痴得交関
我有識人係黃畜支持光時,佢話大陸會棹忌外國制裁所以唔會對付「示威者」,結果大陸出招推國安法,班外國鬼制咩裁有用咩?而某黃畜口講想移民,但至今依然喺香港扮正常人當冇事發生,硬膠膠

判10年8年都吾夠

人來…俾5便士,英皇氏!

@billyfung11 

以言入罪實例

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]