• 瀏覽: 1,658
  • 回覆: 9
城大學生會前外務副會長邵嵐在希臘雅典衛城被捕,她涉嫌與一名藏族學生在衛城的鐵棚架上,分別高掛「光時」旗及雪山獅子旗,並呼籲杯葛明年的北京冬

香港人又再一次x出國際

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/689 ... utm_medium=referral

邵小姐有冇用粗口屌九班希臘差佬

希臘乃民主政制發源地,如今竟然打壓民主自由,「香港黃族人」有必要遠赴巴爾幹半島,「裝修」希臘各地遺跡,以示「手足情深」。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-17 07:32 PM 發表
希臘乃民主政制發源地,如今竟然打壓民主自由,「香港黃族人」有必要遠赴巴爾幹半島,「裝修」希臘各地遺跡,以示「手足情深」。
如果引渡返嚟我就笑

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-17 07:45 PM 發表

如果引渡返嚟我就笑
希臘同香港或者中國大陸暫時冇引渡協議嘅,不過可能列為不受歡迎人物驅逐出境囉

點解唔去尾角掛呢?
喺自由神像、總統山掛,效果唔係更好咩?
恰埋啲小國,有乜意思?
你唔怕七啫,但幫香港人留番啲面子喇!

曱甴吾係柒到以為西方國家有自由民主嗎?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-17 07:25 PM 發表
城大學生會前外務副會長邵嵐在希臘雅典衛城被捕,她涉嫌與一名藏族學生在衛城的鐵棚架上,分別高掛「光時」旗及雪山獅子旗,並呼籲杯葛明年的北京冬

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211017/526485744273854464194230.jpeg/RPNTngySC1LJpFzL2DqkRsYoRnNpykX6fpk9_H6ZPfw?v=w1280r16_9
捉佢送去中國審啦!

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-10-17 07:29 PM 發表
邵小姐有冇用粗口屌九班希臘差佬
Ελληνική Αστυνομία有黑警嗎?

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-10-17 08:01 PM 發表
點解唔去尾角掛呢?
喺自由神像、總統山掛,效果唔係更好咩?
恰埋啲小國,有乜意思?
你唔怕七啫,但幫香港人留番啲面子喇!
因為佢係要反對明年在北京舉行的冬季奧運會,而奧運聖火係在希臘雅典點燃並開始傳遞的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]