• 瀏覽: 3,928
  • 回覆: 50
+2
呢一極具震懾力嘅判決,彰顯法治正義以及維護香港社會長治久安嘅決心。

引用:
原帖由 片刻珍惜旅程 於 2021-10-17 07:08 PM 發表
胡志偉、朱凱迪等7人嘅下場只係亂港分子嘅一個縮影,隨著香港國安法嘅出臺和打擊「港獨」犯罪活動嘅深入開展,所有犯罪者最終也絕唔會逍遙法外。
無悔意, 放返出黎一定會再犯, 建議囚終生

引用:
原帖由 家中清涼的樓奴 於 2021-10-17 07:05 PM 發表
必須堅持罪責相當原則,彰顯法治威嚴,弘揚人間正義!
呢七個刑期分期執行,非常好,有望坐著牢底

引用:
原帖由 明日異牛牛 於 2021-10-17 07:05 PM 發表
喺香港社會由亂致治、由治致興嘅關鍵時刻,進一步加大對反中亂港違法犯罪活動嘅打擊同懲罰力度,對於維持來之不易嘅穩定局面至關重要。
國安法治,彰顯護港基石。

引用:
原帖由 晚間瘦達人 於 2021-10-17 07:05 PM 發表
亂世用重典,沉痾落猛葯。
一班厚顔無恥口講和理非,實際要攬炒香港,應重判

引用:
原帖由 江湖正朋友 於 2021-10-17 07:06 PM 發表
主動認罪嘅胡志偉、朱凱廸等7人,終於被法院判刑,廣大市民喺到拍手稱快。
雖然判得輕左,還是判了有罪,罪有應得,值得高興!

引用:
原帖由 急焦肥沃的魚蝦 於 2021-10-17 07:06 PM 發表
蛇鼠一窩自攬炒,紛紛贏得鎖枷槓。
天地有正氣,壞人終有報應

引用:
原帖由 家中宇宙的西瓜 於 2021-10-17 07:07 PM 發表
過街鼠人人喊打,七攬炒個個領刑。
罪有應得,恭喜!終見社會有安寧,香港好市民們皆大歡喜。

引用:
原帖由 海灣失控的現實 於 2021-10-17 07:08 PM 發表
煽七一非法遊行七搞手囚半年起。
亂港分子陳皓桓、胡志偉等7人因參與去年7月1日港島非法遊行,分別被判監6至12個月。

引用:
原帖由 樹上忠高峰 於 2021-10-17 07:10 PM 發表
目前香港局勢正由亂轉治和日漸向好,任何勢力都無權干涉香港嘅司法和破壞來之唔易嘅穩定,亂港分子被依法判監係咎由自取,更係民心所向。
陳皓桓、梁國雄、朱凱迪今悲歡共、生死同,攜手走進監獄大門,亦算係招禍其咎,無不自己也。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]