• 瀏覽: 40,499
  • 回覆: 270
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-17 04:01 PM 發表
薛永恒:港康碼已有不同方案 譚耀宗:內地不會接受自行申報行蹤創新及科技局長薛永恒在一個電視節目上表示,為配合內地的防疫政策,當局就更新「港版

https://stream.881903.com/public/c5cc9944b8d625dc921ecce953a30d1a/2021/04/9b3518bd81eff508f13f8006540c3e09.jpg

創新及科技局長薛永恒在一個電視節 ...
仆街黃高官,仲想玩幾耐,成個政府內部中高都係黃,玩鬼玩馬咩。全炒都唔會影響運作。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-17 04:33 PM 發表

林鄭娥如果打算唔跟阿爺的規矩, 即係冇得跟大陸通關, 如果佢要跟外國通關都冇所謂, 外國依家係病毒共存, 總之市民返唔到大陸就去外國, 但依家香港係跟全世界都隔絕, 咁就累死香港人.
唔同大陸通關,就同日本,星加坡,泰國,美國,英國,澳洲通關,我贊成。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-17 05:39 PM 發表
大陸依家係用[健康碼+行程碼], 香港呢班濕鳩膠棺打撚死都唔推出行程碼, 膠棺鳩吹一定要保護市民的私隱權喎.  
根本係有不少高層政府官員不願意被人知道自己的行蹤,以致害到想通關的小市民也一水隔天涯。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-10-17 04:12 PM 發表
睇下澳門能通關便知乜事。

阿娥死都要自家製造,唔跟阿爺健康碼,一年後清零都不能通關
而家澳門開曬聲話唔能再採用以前哥種港澳先試行恢復免隔離通關的草案,而是必須和大陸一致。假如香港再唔跟從大陸要求,連澳門都去唔到

靠港人自行申報行蹤??真係笑死隔離村條狗,一早話通關冇望噶喇,嘥氣

神經病,跟大陸啦,仲想唔跟。

仆你個臭街杏加橙, 特區政府咁搞法, 在外國一早已經倒台.
你老味一係就緊跟阿爺政策跟內地通關, 一係就跟外國政策跟病毒共存而跟外國通關, 依家咁樣拖拖拉拉又一年, 香港人要坐困愁城都唔知仲要困幾耐.

引用:
原帖由 LWCW 於 2021-10-17 04:46 PM 發表
吾明點解阿爺仲吾炒阿7。仲話比佢做多屆
炒佢家最好
連班癈官都炒埋

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-17 16:01 發表
薛永恒:港康碼已有不同方案 譚耀宗:內地不會接受自行申報行蹤創新及科技局長薛永恒在一個電視節目上表示,為配合內地的防疫政策,當局就更新「港版

https://stream.881903.com/public/c5cc9944b8d625dc921ecce953a30d1a/2021/04/9b3518bd81eff508f13f8006540c3e09.jpg

不用等兩年換屆無得做就得。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-17 04:01 PM 發表

叫G點報

香港人一D都信吾過

最好就係永遠唔通關,而家都不知幾好。 

引用:
原帖由 金澤台 於 2021-10-17 05:29 PM 發表
健康碼由自己申報行蹤,咁荒謬都夠膽講得出,就又知道班官幾廢。
內地啋佢都傻。
光明正大嘅,畀健康碼追蹤行蹤有乜好怕?
怕嘅就唔好番大陸。
叫人自報行蹤,個腦邊得閒記得咁多嘢咁仔細,
自動追蹤一勞永逸,唔使煩。
師兄,說得正確。鄕講膠官只懂出糧,只說廢話

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-10-17 05:37 PM 發表
而家成個政府都係外國勢力
國安署署長諗住查林鄭,即刻畀佢屈叫雞打落台
白撚痴,有人用槍指住佢個頭迫佢去幫襯邪骨?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]