• 瀏覽: 28,716
  • 回覆: 230
  • 追帖: 1
+5
尊重尾民民意,就減出口六成!若日後要求加單,中方可加價六成!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 17-10-2021 09:19 發表
美國智庫10月7日發布最新民調結果顯示,大約四成受訪美國人認為中國經濟實力強於美國,佔比近年來持續上升,57%支持大幅減少中美貿易,擔憂與中國

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20170814/15026917265991418eb44ca.jpg/NKbq1XG0iuVy4Hxgj0TmAFQuBP_X9CxBxByUnMQclJw?v=w1280r16_9
Americans fear China.
美國人害怕中國。

It proves that they reject Asian culture.
這證明了他們排斥亞洲文化。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-10-17 09:19 AM 發表
美國智庫10月7日發布最新民調結果顯示,大約四成受訪美國人認為中國經濟實力強於美國,佔比近年來持續上升,57%支持大幅減少中美貿易,擔憂與中國

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20170814/15026917265991418eb44ca.jpg/NKbq1XG0iuVy4Hxgj0TmAFQuBP_X9CxBxByUnMQclJw?v=w1280r16_9
只要中美經貿真正脫鉤,就可睇到美國人是否適應脫鉤後的生活。

民調有冇提唔用中國貨,要買貴貨呢?

以後要用樹葉來敏屎嗎?

大幅減少中美貿易?遲D美國人連底褲都無得著啊

then why not?? 

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-10-17 09:19 AM 發表

印白條換物資,快d還錢比全世界先啦,到時候美國揾條毛來貿易。

最好唔好買,咁就無差距,中國唔駛同美國買無需要既野,有需要既才買,

支持美國民主,唔好同美國做貿易,免得成日畀老美抵毀污衊

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-17 09:23 AM 發表
美國人不買中國貨?
等如香港人不請外傭
能生存嗎?
應該用五大訴求, 香港獨立來形容香港能可以繼續生存嗎會來得更貼切

根據民調結果
57% 受訪美國人
支持大幅減少中美貿易
是否亦支持購物付出更多錢 ...   

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-10-17 09:37 AM 發表

滷味人民可以罷買中國產品喔
我驚佢地連邊啲係中國產品都唔知,美國人其實好死蠢,完全係唔知道自己係喺乜嘢處境。
就係因為美國人夠蠢,所以美國政客先至會有生存空間。減少同中國嘅貿易喎,咁即係乜嘢呀,唔賣嘢俾中國?還是唔買中國貨呢?如果美國人係聰明少少嘅都知道,無論係買定賣,無咗中國佢地都會死定啦,又唔知美國攞咗幾多中國著數。

減少中美貿易.............驚你通脹狂升咋

美國佬到時唔好喊啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]