• 瀏覽: 10,236
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
清洗出錯,無左2億美元。
呵呵,我都鄧佢覺得肉痛。

沒照程序清洗,美軍 F-22 墜毀細節公布

https://technews.tw/2021/10/15/u ... leaning-procedures/

2020 年 5 月 15 日,一架駐守佛羅里達的 F-22 猛禽式戰機,訓練時起飛沒多久就機械故障無法操控,飛行員緊急跳傘逃生,最終墜毀在基地近郊。導致戰機故障的原因,是地勤人員沒有照程序清洗。

附件

FBoaMgTXMAAHNkw.jpg(325.84 KB)

地勤人員背黑鍋!

隻嘢心肝脾肺都老化, 但冇零件換, 可能要快脆又賣俾台灣坑錢

到底係洗面先定擦牙先 

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2021-10-17 04:00 AM 發表
地勤人員背黑鍋!
如果唔係太遠,又會入中國數。

係唔係沒有左右平衡咁清洗,飛機一邊重一邊輕出事?

令我想起身毒的水壩,用了幾十年去建,慢得應該是世界記錄,未來也應該不會被打破之外,還一天不到就塌了,最後,身毒經過漫長的調查,終於查出「真相」,是老鼠咬爛的。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2021-10-17 02:55 PM 發表
令我想起身毒的水壩,用了幾十年去建,慢得應該是世界記錄,未來也應該不會被打破之外,還一天不到就塌了,最後,身毒經過漫長的調查,終於查出「真相」,是老鼠咬爛的。
戰機同水壩應該好難比。
要比既可以比佢果架"研究"左幾十年既LCA戰機。八十年代初開始攪左三十幾年,最近先話量產。仲要貴到人傻錢多既印度空軍都厭貴,最後受國內厭力先落單。
仲話想出口喎。。。。

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2021-10-17 04:00 AM 發表
地勤人員背黑鍋!
可能用左印度裔的維修人員

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-17 03:36 AM 發表
清洗出錯,無左2億美元。
呵呵,我都鄧佢覺得肉痛。

沒照程序清洗,美軍 F-22 墜毀細節公布

https://technews.tw/2021/10/15/usaf-f22-crashed-due-to-incorrect-cleaning-procedures/

2020 年 5 月 15 日,一架駐守佛羅里達的 F-22 猛禽式戰機,訓練時起飛沒多久就機械故障無法 ...
咁化學嘅!

引用:
原帖由 rayhome99 於 2021-10-17 04:31 PM 發表

咁化學嘅!
係,不過都用左咁多年,已經係老爺機 了。出奇既係唔係機件有事,係清潔出左問題。。。。有幾堅就唔知啦。。。

垃圾

沒照程序清洗已經可以令F22 炒機
認真嬌貴

找個借口姐

又抄我國,五角大樓秘密成立了戰略忽攸局

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]