• 瀏覽: 26,935
  • 回覆: 146
+3
引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-17 08:51 AM 發表

都係果句,以解放軍來講有心守點會守吾到自己領土!設軍事據點,開公路不嬲係中國強項!
以為一句有心就無敵,好在決策者唔係你

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2021-10-17 09:30 AM 發表

以為一句有心就無敵,好在決策者唔係你
對,咁簡單咁我同鄉土藍C D萬能key回貼咪一樣
請看我之上的祥細回貼!

原帖由 montejo 於 2021-10-17 08:40 AM 發表

中印,中越,中國一向係教訓完就走,唔畀人口實話侵佔別國

咪就係哩啲on9思想,搞到中國領土不進反退囉。睇下人地俄佬,美帝?中國唔係有個西藏,新疆係度充撐下場面,其實個領土真係好肉酸,連澳洲都不如,就係因為近代經常掉失領土,仲要係主動放棄果隻,唔好攞守唔守到黎做藉口,未守過,你點知?土地係無價之寶,尤其二戰後新秩序差不多無可能透過戰爭去擴大領土,以中國既怕戰程度!

引用:
原帖由 cvcv105 於 2021-10-17 03:56 AM 發表

師兄👍
可惜好多香港人無咩世界觀。
有時係茶餐廳聽到打仗咪打扙囉
仲有連登班低能狗
成9日話中國點解唔開戰
班狗都弱撚智

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-17 02:07 AM 發表
10月14日,中國政府代表、外交部部長助理吳江浩同不丹政府代表、外交大臣丹迪·多吉( Tandi Dorji )簽署了《關於加快中不邊界談判「三步走」路線

https://cdn.hk01.com/di/media/images/cis/5d9d484db54a442b19beb752.jpg/ReAPjHnDZwtMAY1BwhWDzE3o7VegKCqLD_w8cQ_8PHE?v=w1280r16_9
中國一截水 呀叉就拜拜。

三哥成日發二哥夢掛住二哥副身家,又吼住大哥家D洋妞同鬼婆大嫂

建議阿三大軍先下月先大量免隔離自由入境老尾取經!

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-17 09:28 AM 發表

韓戰都打到,北韓當時咪一樣零下30度封山咁,點會守吾到吖!
我解俾你聽啦,朝鮮朝爭係史太林點老毛去打,史脅迫又好,老點又好,老毛又信史太林會支援志願軍,咪去打所蝟保家衛國戰,其實係保金日成既家國!蘇聯亦只係咁2出過幾次軍機支援!
講返中印,當時蘇美都站位印度果邊,加上中共想拉攏其他第3世界國家,亦吾想同阿差國去到咁盡,當然天氣亦會係考慮恩素! 同時亦可能老毛被韓戰打怯左,冇以前甘勇!

但主動放 ...
你用把口做嘢,邊個唔識噏,做同講係2回事,睇下啲曱甴講就天下無敵,做就無能為力

印度世界強姦大國!

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-10-17 09:35 AM 發表
原帖由 montejo 於 2021-10-17 08:40 AM 發表 https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif

中印,中越,中國一向係教訓完就走,唔畀人口實話侵佔別國

咪就係哩啲on9思想,搞到中國領土不進反退囉。睇下人地俄佬,美帝?中國唔係有個西藏,新疆係度充撐下場面,其實個領土真係好肉酸,連澳洲都不如,就係因為 ...
你即係叫中國盡快收復台灣?

三哥又失去一些勢力範圍了,到最後中國會用實力劃定中印的邊界線,令三哥只能啞忍。

引用:
原帖由 underline 於 2021-10-17 07:30 AM 發表

精液多
輪姦大國

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-17 08:09 AM 發表
當年中印戰爭,老毛主動放棄佔領既土地,係大錯特錯!
當年中印戰爭的解放軍雖然戰勝,但已經後援不繼,彈盡糧絕,有些解放軍回到部隊時已經捱了幾天肚餓,大部隊都是靠擄獲的印軍糧食支持,後援和前線隔了一個喜馬拉雅山,就算到了九十年代,都只能每年做一次季節性補給,何況是中印戰爭那時?根本應付不了印度軍隊持續的反攻,或者消耗戰,
所以是不得不退,忍痛放棄戰士用生命換來的土地

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-17 08:57 AM 發表

放D印度男人入不丹,好易亡咗不丹
亞三連男人刀照姦征服

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-10-17 08:51 AM 發表

都係果句,以解放軍來講有心守點會守吾到自己領土!設軍事據點,開公路不嬲係中國強項!
一九六幾同而家邊有得比?其實最強嘅軍隊都敵唔過人嘅無知。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]