• 瀏覽: 20,220
  • 回覆: 137
+2
引用:
原帖由 丁力 於 2021-10-16 10:05 PM 發表
香討班煩膠大叔又打飛機自high
我唔係大叔,係中五生都覺得中國航天好利害。

引用:
原帖由 chifaiba111 於 2021-10-16 11:12 PM 發表
上去罰企
上面無得企,只有浮游半空

提示: 違規內容已被屏蔽
但井底之蛙嘅香港黃屍仲一味睇唔起大陸呢樣嗰樣呢… 內地發展一日千里,神舟都已經上咗天嘞,但黃屍卻扮盲仲以為自己叻過大陸人。

培養更多中同太空精英,加油

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-10-16 09:55 PM 發表

中國嘅太空發展,是對自身的科學技術有極大的推動,看看中國這二十年間,在北斗系統,中繼衛星技術,登月登陸火星,建設大空站等等,已經讓中國在科技領域佔有重要嘅地位。
大陸發展甘快, 多得當年老美系汶川地震熄左大陸上面的GPS
老美當年諗住熄左大陸上面的GPS, 等傳媒見到大陸當樣救援失敗

大陸就知道老美的陰濕,所以之後加快上太空進度

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-10-17 01:32 AM 發表
中國啲垃圾藍絲慢慢吹奏,登陸火星先吹奏啦,幾十年前美國已經登陸月球
火星車一早上咗去行緊,仲傳送咗高清火星地面圖片回地球,仲浮游緊睇蘋果知天下嘅年代,不如搵個深山住吓算吧!可能陳佳佳就係你鄰居。

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-10-17 01:32 AM 發表
中國啲垃圾藍絲慢慢吹奏,登陸火星先吹奏啦,幾十年前美國已經登陸月球
瓦良格號 報到👍

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-16 09:50 PM 發表
中國神舟十三號載人飛船發射圓滿成功引發西媒廣泛關注。有媒體稱,中國在受到美國排擠的情況下自力更生,在不到20年的短短時間內取得了飛速的進步

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211016/525864011602857984193475.jpeg/fAKFCmNZzWfte2ok7Z5klJnb7D0A-jBpygECvcoBAr0?v=w1280r16_9
20年咁大進步?!攞咗二三十年就數喎! 咁人哋幾時開始排擠你呀?

中華民族的驕傲

引用:
其實你唔睇新聞又何解要浦新聞版呢?

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2021-10-16 09:56 PM 發表
祖國加油,吊打尾狗
老美系話中國太空站唔合佢地嘅標準,因為唔用英文,但佢又申請希望上去,不過中國唔批

引用:
原帖由 必佬 於 2021-10-17 06:09 發表

老美系話中國太空站唔合佢地嘅標準,因為唔用英文,但佢又申請希望上去,不過中國唔批

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]