• 瀏覽: 24,081
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 gaultier 於 2021-10-16 12:56 PM 發表
"孖士打早前代表港大向支聯會發信,要求對方在本月13日之前移走港大校園內的「國殤之柱」,隨後受到批評,並有組織聯署要求孖士打解除代表港大的協議。"

呢啲係咪黃人口中嘅政治打壓?🤔
政治介入律師行業,開咗一個最壞先例,以後殺人犯.政治犯肯定冇律師做代表...
外國政府.媒體高調壓迫孖士打律師行,大律師公會.公民黨出嚟發表吓意見啦!

用石屎灌漿封咗佢

趕美資出中國地方啦!!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-16 12:17 PM 發表

我唔識法律,但係律師未做完野就話唔做,咁係咪要賠償俾事主?港大唔該唔好龜縮,同佢撐落去!
即是好似睇醫生咁,除非間律師行接晒成個project,否則律師信一單單計,發完信即是做完嘢,再發信可以搵第二間

理當罰孖士打,政治先行

咁都得??

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-16 12:17 PM 發表

我唔識法律,但係律師未做完野就話唔做,咁係咪要賠償俾事主?港大唔該唔好龜縮,同佢撐落去!
你打工唔做,有通知期俾公司,係咪要賠償公司損失?立法,唔好轉工囉

相信原本無乜人識孖士打

引用:
原帖由 mooncake024 於 2021-10-16 12:26 PM 發表

只有美國自由女神像才是代表民主自由,呢枝是甚麽?!😂
請高志活公開解釋下點解枝柱代表民主?否則在港大飯堂棟枝牙籤又可以話代表民主的民主之柱?🤣
每個男人都有民主之柱😂😂

引用:
原帖由 男E 於 16-10-2021 12:12 發表
港大早前要求支聯會移走「國殤之柱」。據外媒報道指,美資律師行孖士打不會再代表港大,處理要求移走「國殤之柱」的事宜。

孖士打早前代表港大向支聯會發信,要求對方在本月13日之前移走港大校園內的「國殤之柱」,隨後受到批評,並有組織聯署要求孖士打解除代表港大的協議。據《華盛頓郵報》及路透社報道,美資律師行孖士打不會再代表港大,處理要求移走「國殤之柱」的事宜,但未有交代原因。

...
一定要揾愛國愛講律師!

無間道快啲走

引用:
原帖由 炎小子 於 2021-10-16 01:10 PM 發表

每個男人都有民主之柱😂😂
我嗰條一啲都唔民主,要揀嘢食

其實港大為什麼顧用屎,明知美國佬玩嘢

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-16 12:12 PM 發表
港大早前要求支聯會移走「國殤之柱」。據外媒報道指,美資律師行孖士打不會再代表港大,處理要求移走「國殤之柱」的事宜。

孖士打早前代表港大向支聯會發信,要求對方在本月13日之前移走港大校園內的「國殤之柱」,隨後受到批評,並有組織聯署要求孖士打解除代表港大的協議。據《華盛頓郵報》及路透社報道,美資律師行孖士打不會再代表港大,處理要求移走「國殤之柱」的事宜,但未有交代原因。

...
有無需要不是你講就算。

又長臂,又話司法獨立

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]