• 瀏覽: 1,997
  • 回覆: 25
又係呢啲「違法達義」嘅垃圾
好啦,宜家可以人生精彩,慢慢反省自己嘅罪行。

海關搜查10間涉嫌故意虛報或漏報澳洲龍蝦進口量的進口商,拘捕7名懷疑主腦,案中未有申報的澳洲龍蝦重量達228噸,市值約1億8千萬元。海關表示,本港龍蝦進口商,由過往約50間,過去幾個月大升至約80間,因此海關深入研究調查。 海關有組織罪案調查科特別調查課監督李艷萍說,今年年初開始,本港龍蝦進口商持續...

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1615366-20211015.htm

海關真係叻過食環多多聲 食環係咪養得太多老人?!出黎講野都後生好多

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-10-16 06:19 AM 發表
又係呢啲「違法達義」嘅垃圾
好啦,宜家可以人生精彩,慢慢反省自己嘅罪行。

海關搜查10間涉嫌故意虛報或漏報澳洲龍蝦進口量的進口商,拘捕7名懷疑主腦,案中未有申報的澳洲龍蝦重量達228噸,市值約1億8千萬元。海關表示,本港龍蝦進口商,由過往約50間,過去幾個月大升 ...
啲龍蝦有入口證,係個貨倉有乜問題?

香港其實都無所謂走私漏稅!只係進出口條例無出入口證和載貨清單……海關又作大!

想走私返大陸,俾人發現了。

澳洲佬借黑賣龍蝦, 呢次一舖清袋,澳洲龍蝦又要搵黃絲苦撐喇 

蛇鼠一窩.

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-10-16 08:19 AM 發表
澳洲佬借黑賣龍蝦, 呢次一舖清袋,澳洲龍蝦又要搵黃絲苦撐喇 
本身就係黃屍黑金買賣被一鑊炒起

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-16 08:09 AM 發表

啲龍蝦有入口證,係個貨倉有乜問題?

香港其實都無所謂走私漏稅!只係進出口條例無出入口證和載貨清單……海關又作大!
海關如果作大你可以 舉報🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-10-16 04:13 PM 發表

海關如果作大你可以 舉報🤔🤔
作大同作嘢你都唔識分?
查下香港有冇走私法例先衝出嚟柒啦!

引用:
原帖由 thcsimon 於 2021-10-16 07:56 AM 發表

藍屍話,愛國是工作,外國是生活。🤭🤣😁😁
黃c曱甴話核爆都唔割,齊上齊落,收錢果啲飛鳩曬外國

真係天大好新聞,食咩龍蝦,龍蝦唔係用來走私,係留返俾香港人食

引用:
原帖由 Don't慌熊 於 2021-10-16 04:34 PM 發表

黃c曱甴話核爆都唔割,齊上齊落,收錢果啲飛鳩曬外國
咁咪on.9囉,原來是—家

主題標籤 #海關 #港龍
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]